RK DESO.
RK DESO.

5C: DESO verrast Hedel, OKSV onderuit bij koploper, SBV nieuwe nummer twee

Voetbal 1.299 keer gelezen

OKSV kan de titelaspiraties uit het hoofd zetten. Op bezoek bij koploper BZS werd met 4-1 verloren. SBV ging de ploeg uit Overlangel voorbij op de ranglijst na de 3-4 winst op Ruwaard.

BZS - OKSV 4-1
OKSV had een offday op bezoek bij BZS. Binnen een half uur stond het al 3-0 voor de thuisploeg. "Dan wordt het moeilijk tegen zo'n ploeg om er nog wat van te maken. We hebben de tweede helft wel laten zien dat we het kunnen en daar moeten we dan aan vast houden voor het komend half seizoen." Bij OKSV maakte Jesper van Grunsven de 4-1.

RK DESO - Hedel 3-2
RK DESO begon slecht aan de wedstrijd tegen Hedel. Na een kwartier kwamen de gasten terecht op voorsprong. Trainer Stan Vos: "We bleven belabberd spelen tot 10 minuten voor rust. We hadden ze onder druk en maakten terecht de gelijkmaker. Jason Megens maakte de goal op aangeven van Saboer Wardak." Hedel werd in de tweede helft onder druk gezet en via Agonis Hoti werd het 2-1. DESO kwam vervolgens met tien man te staan en Hedel profiteerde van de numerieke meerderheid. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de 2-2 goed. In de 78ste minuut kwamen de Ossenaren opnieuw op voorsprong. De ingevallen Jeremy van Uden maakte de 3-2 na een goed uitgespeelde counter. "In de slotfase was het vooral tegenhouden. Dat hebben we goed volgehouden. Complimenten voor de jongens, een lekkere overwinning."

Maaskantse Boys - DSS'14 0-0
Geen doelpunten in Maren-Kessel vandaag. Trainer Maurizio Atzeni baalde vooral van de vele kansen die werden gemist. "Deze stormachtige middag wisten we onze wil op te leggen aan DSS'14. We vergaten alleen zes honderd procent kansen te verzilveren. De doelman uit Varik keepte de wedstrijd van zijn leven. DSS'14 wist hier een enkele kans tegenover te zetten. Ik ben tevreden over het team hoe ze hebben gevoetbald, maar erg teleurgesteld in het resultaat. Aan dit duel hebben we twee punten te weinig overgehouden."

Ruwaard - SBV 3-4
SBV maakte geen fout op bezoek bij Ruwaard. De Harenaren kwamen door een eigen doelpunt van Spencer Gedo al na tien minuten op 0-1. Een paar minuten later was Giel van de Camp dicht bij de 0-2, maar hij kwam net tekort om een voorzet van Kevin Heijnen binnen te werken. Ruwaard kwam nog voor rust op 1-1. Romano Bloks -de laatste weken goed in vorm- scoorde vanaf de strafschopstip. In de tweede helft vond SBV-trainer John Putters dat de scheidsrechter een negatieve hoofdrol speelde. "Het werd een helft waardoor je voetbal niet leuk gaat vinden. Wij kregen negen gele kaarten. Echt bizar." In de tweede helft was het Ruwaard dat op voorsprong kwam. Bloks bediende Wes Kroezen en die zette de 2-1 op het bord. SBV ging op zoek naar gelijkmaker en die viel 20 minuten voor tijd. Jaimy Knipping schoot raak uit een vrije trap. Vijf minuten later kreeg SBV een penalty. Doelman Sjors Euser haalde Mart van Veghel onderuit, Joep Cruijsen schoot raak. Het antwoord van Ruwaard kwam van Erik van Lent, met een kopbal uit een corner. Twee minuten later alweer een doelpunt, nu van SBV. Mart van Veghel kopte raak uit een corner en bepaalde de eindstand op 3-4. "Een lekkere overwinning. De tweede plaats is een feit."

Vijfde klasse C:
RK DESO - Hedel 3-2
BZS - OKSV 4-1
Ruwaard - SBV 3-4
Maaskantse Boys - DSS'14 0-0
Wadenoijen - Ophemert 2-3

1. BZS 10-28
2. SBV 11-24
3. OKSV 11-23
4. Hedel 10-21
5. Maaskantse Boys 11-19
6. DSS'14 10-17
7. Ophemert 11-17
8. HRC'14 10-11
9. RK DESO 11-11
10. SCZ 9-10
11. Ruwaard 11-7
12. RKVSC 9-3
13. Wadenoijen 10-3
14. MOSA'14 8-2

MOSA'14 - RK DESO
RKVSC - Maaskantse Boys 
Hedel - OKSV
DSS'14 - Ruwaard
SBV - SCZ
Wadenoijen - HRC'14
Ophemert - BZS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant