Laurens Soeroredjo linksonder.
Laurens Soeroredjo linksonder.

'Mooiweervoetballer' Soeroredjo stroopt de mouwen op bij SBV

Voetbal 1.140 keer gelezen

HAREN/OSS | Laurens Soeroredjo (23) dacht zo'n anderhalf jaar geleden: 'Waar ben ik nu weer beland?' Hij moest flink wennen na zijn overstap van sv TOP naar SBV Haren, maar nu begin 2020 kijkt hij met veel tevredenheid terug. "Ik voel me hier fijn. Ik ben geaccepteerd als voetballer, maar ook als mens."

door Leon Voskamp

Soeroredjo is een jongen uit de opleiding van sv TOP. Toen hij echter zijn motivatie was kwijtgeraakt, besloot hij om te stoppen met voetballen. John Putters -die hem kende van hun tijd bij TOP- vroeg de Osse verdediger om naar SBV te komen, de club waar hij hoofdtrainer was. "Ik weet dat mensen mij misschien zien als een aparte jongen in mijn doen en laten en mijn aparte kledingstijl. Daar stond ik dan in Haren, toch een klein dorp met hele normale jongens. Omdat ik van TOP kwam, werd er iets van me verwacht. Ik moest me bewijzen, maar hier gaat het niet om hoe goed te kunt voetballen. Al heeft het natuurlijk wel geholpen dat ik een aardig balletje kan trappen. De supporters waarderen het als je je mouwen opstroopt en keihard werkt. Of je mooi of lelijk voetbal speelt, maakt niet uit. Ik ben best wel een 'mooiweervoetballer' en moest wennen. Inmiddels voel ik me hier goed en kan het goed met mijn medespelers vinden." Onder Putters speelde hij op diverse posities, zowel centraal als op de vleugels. Momenteel speelt hij op het middenveld. "Het maakt me niets uit waar ik speel. Waar de trainer me nodig heeft, daar doe ik mijn best."

Titelstrijd
SBV bezet momenteel de derde plek in de vijfde klasse C. Het gat met BZS is vier punten, waarbij de koploper nog een wedstrijd in mag halen. Onlangs trakteerde SBV BZS wel op de eerste nederlaag van het seizoen. "In het begin van het seizoen hebben we wat punten laten liggen. Nu zitten we op de juiste weg. Als we zo doorgaan, kunnen we de competitie nog spannend maken. Je moet in het voetbal altijd geloof houden. Dat wij wonnen van BZS, is een teken dat ze niet onverslaanbaar zijn." Soeroredjo voelt bij SBV geen druk om voor de titel te gaan. "We mogen best blij zijn met de huidige klassering, gezien het feit dat jaren geleden de club onderin meedraaide. De kwaliteiten om kampioen te worden, hebben we wel. We moeten er echter voor zorgen we dat we ook van de 'kleintjes' winnen. De druk ligt bij BZS en wij zijn klaar om onze kans te grijpen als die voorbij komt."

Topper
Zondag staat de topper tegen runner-up Hedel op het programma. "We mogen die ploeg uiteraard niet onderschatten. Maar als wij ons hoofd koel houden, moeten we drie punten 'vatten'. Het hoeft niet met mooi voetbal, maar we hebben onze supporters iets beloofd."

Toekomst
Putters maakte onlangs bekend volgend seizoen aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Zaterdag 1, een nieuw elftal van sv TOP. Gaat Soeroredjo zijn huidige trainer achterna? "We staan met SBV voor een belangrijke periode. De gedachte aan volgend seizoen past daar niet in."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant