5C: SBV naar tweede plek, MOSA'14 en Ruwaard kijken naar boven

Voetbal 1.650 keer gelezen

SBV is in de vijfde klasse C geklommen naar de tweede plek. Lager op de ranglijst is MOSA'14 bezig aan een bijzondere 'inhaalserie'. Ook Ruwaard kan na de tweede overwinning op rij naar boven kijken.

MOSA'14 - DSS'14 1-0
De indrukwekkende reeks van MOSA'14 kreeg vandaag een vervolg. De 1-0 tegen DSS'14 was de vijfde overwinning op rij.  De thuisclub kreeg enkele kansjes, maar na een half uur was de grootste kans voor Olaf Bosch. Net voor rust schoten de bezoekers op de kruising. De ruststand was 0-0. In de 58ste minuut kroonde Bosch zich tot matchwinner. De Oijenaren gaven daarna -met Mitchell van den Heuvel en Bryan van Orsouw- weinig meer weg.

Maaskantse Boys - RK DESO 2-1
Het was DESO dat in Maren-Kessel de eerste kans kreeg om de score te openen. De bal ging er niet in, maar na 17 minuten wel aan de andere kant. Doelman Chantal Haenen had geen antwoord op het schot van Jeffrey van den Hurk strak in de hoek. DESO -dat voor rust al twee spelers geblesseerd uit zag vallen- kreeg nog wel een goede kans, maar de ruststand bleef 1-0. Tien minuten na rust strafte Marcel van Gaal een fout bij de Ossenaren af: 2-0. Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni vond dat zijn ploeg de wedstrijd tot ongeveer de 70ste minuut controleerde. Jeremy van Uden scoorde toen uit de rebound na een schot van Desley van Bergen: 2-1. Atzeni: "Daarna liepen wij teveel achteruit en waren we erg slordig in de omschakeling/counter. DESO was echter ook slordig in de eindpass, waardoor echte kansen ontbraken. Ik ben zeer trots op mijn jongens die erg hard gewerkt hebben en als team de overwinning hebben veilig gesteld. Ze hebben afgelopen week de juiste mentale weerbaarheid getoond." DESO-trainer Stan Vos vond dat zijn ploeg knokte tot de laatste minuut, maar voelde zich wel bestolen. Dit omdat zo'n vijf minuten voor de 2-1 een treffer van DESO werd afgekeurd. "We weten zeker dat het geen buitenspel was. MKB had weinig te vertellen tegen ons, maar uiteindelijk tellen de punten. En die hebben ze binnen."

Ruwaard - Wadenoijen 1-0
Tegen Wadenoijen won Ruwaard voor de tweede keer op rij. Een doelpunt van Sjors Euser in de 55ste minuut bleek de winnende te zijn. De grootste kans van Wadenoijen was een penalty in de 66ste minuut, maar doelman Tom van den Hurk keerde de inzet. Ruwaard-trainer Ger Romeijnders was na afloop eerlijk. "Het was een heel gelukkige overwinning. Een gelijkspel was meer terecht geweest. Dit duel moeten we snel vergeten, de punten tellen."

OKSV - Ophemert 3-2
Ophemert stond na 20 minuten al met 0-2 voor in Overlangel. De thuisploeg toonde echter karakter en sleepte er alsnog een overwinning uit. Door twee goals van Perr Hidding en een treffer van Rick Reijs werd het 3-2. Trainer Fred Donkers: "We hebben drie punten in eigen huis gehouden, dat is het belangrijkst."

RKVSC - SBV 0-4
SBV was vandaag huizenhoog favoriet en maakte geen fout in Velddriel. Op bezoek bij de hekkensluiter wonnen de Harenaren met 0-4. Met rust was het pas 0-1 door een goal van Twan Ceelen, maar na wisseling van speelhelft scoorden ook Jordy van Outvorst, Stan van Veghel en Kevin Heijnen. Trainer John Putters: "Een terechte overwinning. We hadden 85 minuten de bal, Velddriel had de bus geparkeerd."