Het sportpark van Margriet.
Het sportpark van Margriet.

Ron Smits: 'Zaterdagvoetbal heeft voor ons alleen maar voordelen'

Voetbal 1.186 keer gelezen

OSS | Door het coronavirus is het onduidelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden. Een aantal clubs is al bezig met vernieuwingen in het nieuwe seizoen. In navolging van TOP en O.S.S.'20 start ook RKSV Margriet met een seniorenteam op zaterdag. Cito was in 2018 de eerste in Oss en omgeving die dit deed, maar het is onduidelijk of de club daar volgend seizoen mee verder gaat.

door Leon Voskamp

"Zaterdag 1 zal in de namiddag gaan spelen, wat zorgt voor een positieve boost binnen onze vereniging. Op deze manier zijn we als club aantrekkelijk voor spelers die liever op zaterdag spelen en op zondag wat anders willen doen", meldt het bestuur.

Ron Smits
Margriet zaterdag 1 zal onder leiding staan van Ron Smits. Hij is een bekende Margrieter en is zowel als speler van Margriet 1 als jeugdtrainer jarenlang actief geweest voor de Osse club. "Het idee voor een zaterdagteam speelt al enkele jaren bij mij. Toen Cito ermee begon in 2018, was ik er ook al mee bezig, maar was er niet genoeg animo voor. Een concreet voorstel was er dus niet, we kwamen niet verder dan de kinderschoenen. Toen ik met Bart Aarts sprak, wilde hij zich ook inzetten voor de totstandkoming van een zaterdagteam. We hebben veel gespard samen over hoe we het het beste konden aanpakken."

Hereniging
Margriet zaterdag 1 wordt niet zoals TOP een team dat een springplank kan zijn naar zondag 1. "De spelers die bij mij ons op zaterdag komen voetballen, hebben niet die ambitie. Het zijn allemaal jongens met een Margriet-verleden en die veelal zijn uitgewaaid naar andere clubs. Zo'n veertien spelers hebben toegezegd te komen, andere geïnteresseerden moeten dat eerst bij hun huidige vereniging bekendmaken. Het wordt een hereniging van Margrieters bij onze club."
Margriet zaterdag 1 start net als O.S.S.'20 en TOP en mogelijk Cito in de vierde klasse. Smits vindt het moeilijk om dat niveau in te schatten. "We zullen met onze selectie zeker geen modderfiguur slaan. De spelers hebben een aanvaardbaar niveau en we gaan twee keer in de week trainen. Zaterdagvoetbal heeft voor ons alleen maar voordelen. Lekker voetballen op zaterdagmiddag op een leuk niveau en daarna samen gezellig iets drinken. Je bent de dag erna vrij en kun je bijvoorbeeld het eerste elftal komen ondersteunen of iets anders leuks gaan doen. Het zou mooi zijn als nog meer verenigingen uit onze regio hiervoor kiezen, want hoe meer derby's, hoe leuker."

Ambities
Smits is zo'n 16 jaar trainer geweest in de Margriet-jeugd. Volgend seizoen debuteert hij dus bij het seniorenvoetbal. David Pennings wordt zijn assistent-trainer. "Ik vond de wedstrijddagen altijd prachtig, maar ik kon me steeds moeilijker motiveren voor de trainingen door veel gemakkelijke afmeldingen bij jeugdspelers. Ambities als hoofdtrainer in het zondagvoetbal heb ik niet, al weet je nooit hoe goed dit gaat bevallen. De reden om dit avontuur te starten, komt puur vanuit mijn gevoel. We hebben er zin in om heel veel Margriet-jongens bij elkaar te brengen. Die gasten hebben er zin in om er iets moois van te maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant