Wessel Timmers. (Foto: Peter Kuijpers)
Wessel Timmers. (Foto: Peter Kuijpers)

Kennismaken met... scheidsrechter Wessel Timmers

Voetbal 3.996 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met scheidsrechter Wessel Timmers.

Naam: Wessel Timmers
Leeftijd: 25
Woonplaats: Berghem
Beroep/school: Administratie/verkoper bij De Molen Banden in Reek.
Club: KNVB (3e/4e klasse standaard)
Positie: Scheidsrechter (vroeger voorstopper/linksback)
Sterke punten: Conditie en het altijd rustig kunnen blijven, wat er ook gebeurt of wordt gezegd.
Mindere punten: Soms ietwat te snel met een kaart trekken.
Favoriete club: Liverpool FC
Beste speler op de regionale velden: Jurren Timmers (Berghem Sport 3) en Martijn Schoenmakers (SBV 1), helaas beide niet uit hun carrière gehaald wat er uit gehaald kon worden.
Beste speler van de wereld: Virgil van Dijk.
Slechtste verliezer die je kent: Wanneer er onrecht in het spel is kan ikzelf absoluut niet tegen mijn verlies. Verder kan mijn schoonbroertje Imre Dogar (sv TOP JO15-1) van een nederlaag (of een gele kaart) wel een weekend ziek zijn. En dan hebben we nog Marc den Brok (Berghem Sport 7) die vooral niet tegen zijn verlies kan wanneer een uitwedstrijd verloren gaat door de scheidsrechter, hij kan dan al ver voordat de wedstrijd eindigt zomaar van het veld stappen.
Beste trainer van de regio: Dat is zonder meer Gaby Kuijpers.
Mooiste sportpark van de regio: Bij Berghem Sport ziet het er sinds de verbouwing goed uit.
Gezelligste kantine: Die van SBV en van Herpinia, nu de oude kantine van Berghem Sport niet meer is.
Welke muziek in de kleedkamer: Zelf zet ik nooit muziek aan maar hoop dat de teams wat leuks door de catacomben blazen. Voordat de wedstrijd begint vind ik wat meer uptempo altijd lekker voor de adrenaline. Na de wedstrijd mag er feestmuziek en Nederlandstalig op staan.
Mooiste shirt regionaal: Zowel het retro als het allernieuwste tenue van Berghem Sport
Voorbeeld in de arbitrage: Mijn coach Koos Aben die mij voorziet van handige tips om mijzelf beter te ontwikkelen.
Voorbeeld in de voetballerij: Willy van den Oever.
Hoogtepunt als scheidsrechter: 11 april 2018, VVV-Venlo O19 - FC Twente O19 in de Eerste Divisie, wanneer je in De Koel met beide ploegen van het bekende trappetje naar beneden mag lopen is dat een prachtig gevoel. Daarbij deze wedstrijd in prima banen geleid met complimenten van beide ploegen achteraf.
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Toen ik leider was van mijn vriendenteam (Berghem Sport 7) speelde Martijn Schoenmakers (nu SBV1, toen Berghem Sport 1) met ons mee na een blessure. De bal dreigde in de laatste minuut van de wedstrijd bij de hoekvlag van EVVC uit het veld te rollen en de verdediger van EVVC liep al op zijn dooie gemakje naar de bal toe. Maar Martijn (laatste man) besloot nog even een hele snelle sprint te trekken vanuit eigen helft en het lukte hem om deze bal nog binnen te houden ook, hier stond iedereen van versteld.
Grappigste moment meegemaakt als scheidsrechter: Afgelopen december floot ik de wedstrijd Astrantia - HBV. Mijn kleedkamer was naast die van HBV. De muziek die zij op hadden staan was lachwekkend, toen er Gerard Joling op kwam met Christmas on the Dancefloor, en alle spelers dit zo vals mogelijk mee gingen zingen kon ik mijn lach niet meer inhouden.
Dromen in het voetbal: Ik heb al mogen snoepen van de Eerste- en Eredivisie bij het jeugdvoetbal, dus het is natuurlijk een droom om ook ooit in het 'echte' betaalde voetbal een wedstrijd te mogen leiden. Mocht dit niet gebeuren, probeer ik er natuurlijk gewoon het beste uit te halen wat er in zit!

Wessel Timmers.
Wessel Timmers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant