Logo kliknieuws.nl/oss
Tinus van der Wijst.
Tinus van der Wijst. (Foto: )

Kennismaken met... Tinus van der Wijst (Achilles Reek)

  •   1209 keer gelezen   Voetbal

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met Tinus van der Wijst, middenvelder van Achilles Reek.

Naam: Tinus van der Wijst
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Reek
Beroep/school: Productie Coördinator.
Club: Achilles Reek
Positie: Middenvelder
Sterke punten: Pass en inzicht.
Mindere punten: Snelheid en koppen.
Favoriete club: Nederland: PSV, internationaal FC Barcelona.
Beste speler op de regionale velden: Jammer dat hij inmiddels gestopt is met voetballen en leider is geworden, maar Wes Kroot was altijd wel echt een uitblinker met zijn geweldige dribbels.
Beste speler van de wereld: Vind ik een lastige. Iedereen heeft verschillende eigen kwaliteiten. Maar als ik dan toch iemand moet kiezen neig ik op dit moment nog naar Messi.
Slechtste verliezer die je kent: Ik kan hierbij niet echt een naam noemen. Waar ik me wel aan kan storen is dat je op zondagavond ooit terugleest in de wedstrijdverslagen op Kliknieuws of BD: “We hebben verloren omdat de tegenstander niet wilden voetballen”, “Wij verloren want zij deden alleen maar ….”. Mag je zeker denken als trainer/bestuurslid/voetballer maar deel dit niet aan de krant en houd het bij je eigen team. Dat maakt je in mijn ogen een slechte verliezer. Zelfde geldt in principe voor commentaar op de scheidsrechters. Alhoewel kan ik me daar in onze klasse ooit wel enigszins iets van voorstellen. Het niveauverschil van scheidsrechters in onze klasse is gewoon enorm en dit heeft soms een grote invloed op de uitslag. Aan de andere kant, moet je wel weer zo realistisch zijn dat het niveau van je scheidsrechter vaak samenhangt met het niveau waarop je voetbalt.
Beste trainer van de regio: Ik heb vroeger in de jeugd prettig mogen werken onder Niels Voet. Ik denk dat hij nu ook met Vianen Vooruit aantoont dat hij behoort tot één van de beste trainers uit deze regio.
Mooiste sportpark van de regio: Dit zal dan toch ons eigen nieuwe sportpark moeten gaan worden.
Gezelligste kantine: Ook dan kies ik toch voor onze eigen kantine in Reek
Welke muziek in de kleedkamer: Ik vind eigenlijk alles wel prima wat we draaien in de kleedkamer. Zolang Romano Oomen maar van de box afblijft.
Mooiste shirt regionaal: Ons eigen blauwe thuistenue.
Voorbeeld in de voetballerij: Ik ben nu persoonlijk groot fan van Frenkie de Jong. Voorheen ook altijd groot fan van Wesley Sneijder geweest in zijn tijd als voetballer.
Hoogtepunt als voetballer: Promotiewedstrijd naar de vierdeklasse tegen SV Brandevoort. Zoiets ga ik echt nooit meer meemaken. Hier zat echt alles in. Ik denk dat iedereen die daar toen bij was dit zo ervaren heeft.
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Dat is al lang geleden, in de D’tjes volgens mij. Wat mij altijd is bijgebleven is dat we toentertijd moesten winnen van PSV om niet te degraderen of iets dergelijks. We speelden uiteindelijk gelijk. Behoorlijk feestje in de kleedkamer terwijl we na het gelijkspel gedegradeerd waren. We hebben die maandag erna dan ook geweten dat dit niet de bedoeling was.
Dromen in het voetbal: Die waren er vroeger misschien wel, maar nu niet meer. Kampioen worden van de 4e klasse is nog wel mooi om mee te maken. Daarnaast in de verdere toekomst ooit ergens hoofdtrainer worden in de regio. Maar om nu te zeggen dat dit laatste echt een droom is, nee dat niet.

Meer berichten