Vorig seizoen stond de derby eenmaal op het programma: Olympia'18 was toen in Vierlingsbeek met 1-3 een maatje te groot voor Volharding.
Vorig seizoen stond de derby eenmaal op het programma: Olympia'18 was toen in Vierlingsbeek met 1-3 een maatje te groot voor Volharding. Foto: Bas Delhij

'Volharding heeft kwaliteit genoeg om bovenin mee te draaien'

Voetbal 672 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Er waait een nieuwe wind op sportpark Soetendaal. Trainer Johan Vullings van Volharding beschikt dit seizoen over een jonge en gretige groep. Ondanks de jeugdige leeftijd van zijn spelers is Vullings ambitieus. "Wij willen meedoen om de bovenste plekken. Daar hebben we ook kwaliteit genoeg voor", benadrukt de oefenmeester.

Door Martijn Schwillens

Het zijn uitspraken die op het eerste gezicht misschien wat verrassend uit de hoek komen, maar Vullings is vol overtuiging, als hij zegt: "Wij zijn ambitieus. Ik merk dat de jonge spelers stappen vooruit hebben gezet. Zeker mentaal zijn we een stuk sterker geworden. Het afgelopen seizoen ondervonden die jongens soms nog wat druk; de druk van het moeten presteren. Iets wat ze in de jeugd niet gewend waren. Bovendien hebben we de afgelopen seizoenen afscheid genomen van een paar ervaren krachten. Dat alles zorgt voor een nieuwe dynamiek in de groep, maar in de beker hebben we al laten zien dat we verder zijn dan een jaar geleden."

'Beginnen weer op nul'
Bij het afbreken van het afgelopen seizoen in maart streed Volharding tegen degradatie uit de tweede klasse, mede door een groot aantal geblesseerden. Het is een gegeven waar Vullings weinig mee kan. "We stonden er niet goed voor, al had ik er alle vertrouwen in dat we ons zouden handhaven. Maar iedereen begint nu weer op nul. De spelersgroep is anders, de dynamiek is anders en het vertrouwen is gegroeid. We maken met z'n allen een frisse start."

Leiderskwaliteiten
De jeugdigheid van de selectie is volgens Vullings ook niet perse een nadeel. "Bij sommige jongens zie je duidelijk leiderskwaliteiten. Die kwamen er voorheen minder goed uit, omdat we nog wat oudere spelers hadden die hoger stonden in de pikorde. Bovendien hebben we met Mark Blenckers (35) en Vincent Buijssen (28) twee jongens die een belangrijke rol innemen in de groep en de jonge spelers helpen bij hun taken en een verlengstuk voor mij zijn als het aankomt op de speelwijze die we voor ogen hebben en de kleine details."

'Ik merk dat de derby meer begint te leven'

Groeiend derbygevoel
Na één speelronde (en 2-1 winst tegen Venhorst) is het natuurlijk onmogelijk te voorspellen hoe de competitie in de tweede klasse F zich gaat ontwikkelen. "Ik verwacht veel van CHC en Olympia'18, maar je hebt ook nog Real Lunet en SVSSS, die zomaar ineens mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Samen met ons, zo ambitieus zijn we wel. Dat is ook wat de club wil en de uitdaging waarvan de spelers hebben gezegd dat ze die aandurven", legt Vullings uit.
Een mooie scherprechter wacht zondag in Boxmeer, wanneer titelfavoriet Olympia'18 gastheer is van buurman Volharding. "De rivaliteit met SSS'18 is groter, maar ik merk dat het derbygevoel wat meer is gaan leven bij onze supporters en bij de spelers. Mede omdat het ook de enige echte derby is die we in deze klasse hebben. En vorig jaar verloren we van ze, dus dat zit sowieso niet lekker", blikt de Venraynaar vooruit op de burentwist.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant