HVCH-aanvaller Tom Hekerman. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH-aanvaller Tom Hekerman. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: Interessante derby in Heesch, TOP naar ambitieus NEC

Voetbal 1.240 keer gelezen

HEESCH | Met HVCH tegen Berghem Sport staat er een leuke derby op het programma in de eerste klasse C. De Heeschenaren begonnen uitstekend aan het seizoen door met 0-2 te winnen bij Leones. Berghem Sport debuteerde in de eerste klasse met een kansloze 1-5 nederlaag tegen Best Vooruit.

HVCH is op het eigen sportpark De Braaken favoriet. Trainer Roy de Haan heeft een goed stel onder zijn hoede. Belangrijke spelers als Joey Vissers en de teruggekeerde Tom Hekerman zijn bovendien vrijwel helemaal fit. Roy Vissers nog niet, maar de captain is op de goede weg terug. Zondag telt alleen de winst tegen Berghem Sport. De Berghemnaren hebben echter wel iets goed te maken na de keiharde nederlaag tegen Best Vooruit. Trainer Willem van der Burgt was na afloop teleurgesteld in zijn ploeg en zeker op Edwin Huibers, die al na een half uur twee gele kaarten pakte. “We moeten iets leren van deze nederlaag. Van ons plan is niets terechtgekomen, daar moeten we met z’n allen naar kijken. Een reden tot paniek is er niet hoor, we zijn pas één wedstrijd onderweg”, liet hij zondag weten. Kliksport is zondag bij de wedstrijd aanwezig.

NEC - TOP
TOP-trainer Bas Gösgens sprak na afloop van het duel met FC Eindhoven AV (2-2) lovende woorden uit voor zijn ploeg. “We willen hier jonge jongens de kans geven. Spelers die een hart voor de club hebben en ze zijn bovendien vrienden van elkaar. Ook vandaag stonden er weer vijf/zes jongens in die vanuit de jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal. Het is hier echt heerlijk werken, het bevalt me heel goed.” Tegen de sterke Eindhovenaren liet TOP wel grote kansen liggen op de winst. Zondag opnieuw een amateurtak met een bekende naam: NEC. En net als FC Eindhoven AV een technisch goede ploeg met ambities. Wat kan TOP hier tegenover zetten?



Foto: Pion Steeg

Erp - Brabantia en Alverna - Rhode
Ook Erp en Rhode mogen weer aan de bak. Erp treft op eigen veld Brabantia (vorig seizoen ook een titelkandidaat), Rhode gaat naar Alverna. Het is altijd afwachten wat de kracht is van de meeste ploegen. Erp en Rhode begonnen in ieder geval allebei met een punt. Kijk zondag op Kliksport voor verslagen van de wedstrijden.

Eerste klasse C:
1. Best Vooruit 1-3
2. NEC 1-3
3. HVCH 1-3
4. Erp 1-1
5. Nemelaer 1-1
6. FC Eindhoven AV 1-1
7. TOP 1-1
8. EFC 1-1
9. Rhode 1-1
10. Alverna 1-1
11. Woezik 1-1
12. Leones 1-0
13. Berghem Sport 1-0
14. Brabantia 1-0

HVCH - Berghem Sport
NEC - TOP
Erp - Brabantia
Best Vooruit - Leones
Alverna - Rhode
EFC - Nemelaer
FC Eindhoven AV - Woezik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant