Stan Vos, trainer van DESO.

5B: DESO start competitie, leuke wedstrijd tussen OKSV en MOSA’14

Voetbal 974 keer gelezen

Veel ploegen kwamen afgelopen zondag in actie in de vijfde klasse B. Alleen de wedstrijd SCZ - SBV ging niet door vanwege een coronabesmetting bij de Harenaren. SCZ gaat nu zondag naar DESO, dat de eerste speelronde vrij was.

Maaskantse Boys - Ophemert
Met een 4-2 nederlaag bij Wadenoijen was er een teleurstellende start voor Maaskantse Boys. Zondag een nieuwe kans tegen Ophemert. Die ploeg verraste door OKSV met 2-1 te verslaan. Lukt het het gehavende Maaskantse Boys voor eigen publiek de eerste driepunter te pakken?

OKSV - MOSA’14
OKSV-trainer Fred Donkers baalde begrijpelijk van de nederlaag. Na de 2-1 waren er kansen op minimaal een gelijkspel. “Maar alles wat we daarna raakten, ging er net niet in. Het kwartje viel niet onze kant op.” MOSA’14 maakte binnen 38 minuten 3 goals tegen DSS’14. Maar in plaats van een monsterscore stond het na 90 minuten 3-3. Als de Oijenaren het achterin dicht kunnen houden, zullen ze dit seizoen hoge ogen kunnen gooien in 5B.

Ruwaard - RKVSC
Serkan Ordu hoort qua niveau natuurlijk niet thuis in de vijfde klasse, maar Ruwaard is er in ieder geval blij mee. De captain is de grote man bij de Osse club en scoorde afgelopen zondag ook twee keer tegen HRC’14: 3-3. Onder aanvoering van de middenvelder gaat Ruwaard komende zondag op jacht naar de eerste overwinning. Tegen RKVSC liggen er kansen.