Joep Engelen. (Foto: Jeroen Engelen)

O.S.S.’20 weet weer wat verliezen is

Voetbal 1.347 keer gelezen

OSS | Het was lang geleden dat O.S.S.’20 in de competitie tegen een nederlaag was aangelopen. OFC was het die de Ossenaren vandaag pijn deed door met 1-3 te winnen. “Een goede ploeg die zich dit seizoen gaat mengen in de titelstrijd”, aldus O.S.S.’20-trainer Bertran Kreekels.

Het begin van de Ossenaren was goed. Jos Peltzer schoot binnen tien minuten zijn ploeg op voorsprong. Het spel golfde daarna op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Kreekels: “Het was redelijk in overwicht, maar we wisten dat we vol aan de bak moesten. OFC liet zien fysiek sterk te zijn en een ploeg te hebben met veel snelheid.”
Jos Peltzer scoorde de 1-0. (Foto: Jeroen Engelen)

In de tweede helft had O.S.S.’20 op eigen veld niets meer te zeggen. OFC drong aan en na 10 minuten was het 1-1 via Niels Springer. De 1-2 zo’n 10 minuten later was heel ongelukkig. Vanuit een corner miste iedereen de bal en constateerde de scheidsrechter een handsbal. Bilal Amrani faalde niet vanaf 11 meter: 1-2. O.S.S.’20 wilde in een slotoffensief de gelijkmaker afdwingen, maar daardoor ontstond ruimte in de defensie. Vanuit de omschakeling besliste invaller Joel Donald de wedstrijd: 1-3. “Tegen topploegen moet iedereen van ons top zijn. Vandaag haalden meerdere spelers niet hun niveau. Maar dat is ook de verdienste van OFC.”

Tim Waterink onderuit gehaald. (Foto: Jeroen Engelen)

Opstelling O.S.S.’20: Rick van der Leest, Dirk Pijnenburg (66. Jari van Ginkel), Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Brian Campman, Tom Pijnenburg (85. Tony de Groot), Joep van der Velden (56. Julian Calor), Tim Waterink en Jos Peltzer.