Logo kliknieuws.nl/oss
TOP Oss - FC Volendam.
TOP Oss - FC Volendam.

TOP Oss pakt op eigen veld drie punten tegen FC Volendam

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | TOP Oss heeft sportieve revanche genomen voor de late nederlaag afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch. De Ossenaren maakten maandagmiddag op eigen veld geen fout tegen FC Volendam: 2-0. 

Vorige week was het prima weer in Nederland, maar wat was het maandagmiddag koud in het Frans Heesen Stadion. Bij vlagen scheen de zon, maar ook regelmatig waren er sneeuwbuien die in combinatie met de harde wind voor een lage gevoelstemperatuur zorgden. De Osse spelers zullen van de kou geen last hebben gehad. Met een flinke portie strijdlust werd FC Volendam in de eerste helft geen enkele kans geboden. Zelf kwam het binnen het kwartier op voorsprong. Geklungel in de Volendamse defensie leverde een kans op voor Livio Milts, die eerste doelman Joey Roggeveen passeerde en vervolgens twee spelers op de doellijn het bos instuurde: 1-0. Goede voetballer trouwens die Milts, die net als de andere Roda JC-huurling Mart Remans een goede indruk maakt in Oss. FC Volendam was voetballend wel een stuk beter dan de thuisploeg, het creëerde echter geen kans. De bezoekers hadden moeite met de 'handbalvereniging', zoals de creatieve Volendamse pr-man van het Twitter-account de Osse defensie noemde. De grootste kans was voor de thuisploeg. Met een enorme rush meldde Joshua Sanches -die de geblesseerde Ruben Roosken zeer behoorlijk verving- in de voorhoede en hij kreeg de bal voor zijn voeten. Zijn inzet was niet overtuigend genoeg om Roggeveen te verrassen.

Volendamse kansen
In de tweede helft was het de ploeg van trainer Wim Jonk die op kwam zetten. Vooral de Italiaanse Inter-huurling Samuele Mulattieri was dreigend, maar hij had het vizier niet op scherp staan; zowel met de voet als met zijn hoofd. FC Volendam werd steeds gevaarlijker, maar een doelpunt? Bo Geens hield zijn doel schoon en zag aan de andere kant de beslissing van de wedstrijd. Dennis van der Heijden liep al vaker deze wedstrijd achter een diepe bal aan, maar deed dat dit keer met meer overtuiging. Roggeveen timede verkeerd en haalde de doorgebroken spits neer. Geel voor de doelman en Van der Heijden wilde zelf de verantwoordelijkheid nemen. Met zijn zevende van het seizoen verdubbelde hij de stand: 2-0.

In deze stand kwam geen verandering meer, al had FC Volendam dat volledig aan zichzelf te danken. Giannis Iatroudis kreeg namelijk vlak voor tijd dé kans op de aansluitingstreffer, maar vlak voor de goal slaagde hij erin om over te schieten. TOP Oss staat door de winst twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie, waarbij het gat met nummer 9 Helmond Sport maar 2 punten is. In de vierde periode staat de ploeg vijfde.

Meer berichten