Klaas Wels. (Foto: Hans van der Poel)
Klaas Wels. (Foto: Hans van der Poel)

TOP Oss wint opnieuw van Jong Ajax en staat in linkerrijtje

Voetbal 991 keer gelezen

AMSTERDAM | “Nog vijf finales”, meldde TOP Oss vrijdagavond na de 0-1 overwinning op Jong Ajax. Zo is het ook, want met een derde plek in de vierde periode doen de Ossenaren toch nog mee om een plekje voor de play-offs.

Wels besloot om zijn winnende elftal van vorige week tegen FC Volendam (2-0) te laten staan. De van een schorsing teruggekeerde Lorenzo Piqué nam plaats op de bank, Niels Fleuren en Joshua Sanches behielden hun plek. Het waren de Amsterdammers die in het eerste half uur een aantal grote kansen kregen. Naci Ünüvar lobte naast en Bo Geens tikte een lob van Jurgen Ekkelenkamp knap over zijn doel. TOP Oss -met na ruim een half uur Piqué in het veld voor de geblesseerde Trevor David- kon voorin weinig uitrichten. In de slotfase van de eerste helft werd het wel wat gevaarlijker, maar Ajax-doelman Reiziger had het rustig.
In de tweede helft was het al snel raak. Sanches stoomde mee op en kreeg de bal van Van der Heijden. In de korte hoek schoot de back raak. Een mooie beloning voor de multifunctionele Amsterdammer, die al op meerdere posities heeft bewezen een nuttige speler te zijn. Twee minuten later was het al bijna 2-0, maar Van der Heijden zag zijn schot net naast de goal vliegen. Jong Ajax herstelde zich en wilde niet net als in Oss met 1-0 verliezen. Het viel ook wel aan, maar de stabiele Osse defensie gaf weinig weg. Goals vielen er niet meer en dus pakte TOP Oss opnieuw drie belangrijke punten. En zou het zomaar nog eens heel spannend kunnen worden in het slot van deze competitie. Bovendien staat het door de winst nu tiende en daarmee in het linkerrijtje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant