<p>Spaans 'trainingskamp' voor titelkandidaat Nulandia</p>

Spaans 'trainingskamp' voor titelkandidaat Nulandia

Het begint door ‘onbekende ploegen’ weer te kriebelen bij Nulandia

  •   keer gelezen   Voetbal

NULAND | Nu de nieuwe indelingen bekend zijn, begint het voetbal weer steeds meer te leven bij Nulandia 1 en 2. Voor het eerste zijn er een aantal opponenten weggevallen, maar is er ook nog een nieuwe ploeg bijgekomen. Voor het tweede elftal blijft er juist ook veel hetzelfde.

“We spelen tegen veel onbekende ploegen. Die zouden we vorig jaar eigenlijk al tegen zijn gekomen, maar ja. Door corona hebben we maar een paar wedstrijden gespeeld”, zegt Marc van Delft. Ten opzichte van de indeling van het vorige seizoen zijn GVV (naar de zaterdag) en HHC’09 (geen standaardteam ingeschreven) weggevallen, VCB uit Biezenmortel is er juist bij gekomen; daardoor bestaat de competitie uit dertien teams, eentje minder dan vorig jaar. Van Delft kijkt er in elk geval naar uit. “Het is wel leuk om eens naar nieuwe sportparken te gaan, anderzijds ben ik blij dat we ook gewoon weer bij Maliskamp en vooral RKKSV in zijn gedeeld. Dat zijn de wedstrijden die het mooi maken. Als ik daar over praat, begint het al weer te kriebelen”, zegt de coach, die de lat hoog legt voor zijn ploeg. Ondanks de blessures van Marco van Lokven en Joris Razenberg en het afscheid van Nicky van der Heijden (lager elftal) gaat hij voor promotie naar de derde klasse. “We hebben genoeg kwaliteit in de ploeg.”
Voor het tweede elftal ligt de doelstelling anders. Trainer Bart van Nistelrooij is in dezelfde competitie ingedeeld als vorig seizoen, maar toen speelde zijn ploeg maar één wedstrijd. “Ik vind het een mooie indeling, we spelen tegen een paar leuke teams, ook uit de buurt. Zeker de wedstrijd tegen Vinkel is een mooie”, zegt de trainer. Ook staan er wedstrijden tegen de derde teams van NWC en Someren op de rol. “Wij gaan in eerste instantie voor handhaving, van daaruit kijken we verder. Het zou leuk zijn als we in de middenmoot mee gaan draaien.”

Meer berichten