<p>De 0-1 van O.S.S.&#39;20 (Foto: Peter Kuijpers)</p>

De 0-1 van O.S.S.'20 (Foto: Peter Kuijpers)

video

O.S.S.’20 klopt Blauw Geel’38 in tegenvallende competitieopener

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Eindelijk kon er weer in competitieverband worden gevoetbald. Blauw Geel’38 en O.S.S.’20 trapten zondagmiddag het seizoen af in de Derde Divisie. Hoogstaand werd het duel op het Prins Willem Alexander Sportpark niet. Beide ploegen creëerden weinig kansen, maar het waren de Ossenaren die zonder veel indruk te maken redelijk eenvoudig wonnen: 0-2.

Langs de lijn bij Blauw Geel’38 werd al volop gepraat over dit seizoen. Wat mogen we verwachten van de Veghelse formatie? Een koppositie zoals vorig ‘coronaseizoen’ lijkt wel heel erg ambitieus, maar wellicht dat een leuke plaats in de middenmoot er wel inzit. Afgaand op de competitieopener tegen O.S.S’20 viel het tegen wat de Veghelaren laten zien. Vooral het gebrek aan creativiteit viel op, maar ook was het vertoonde spel vaak slordig. Als ballen over een paar meter al niet aankomen, dan moet je echt naar jezelf kijken. 


Blauw Geel’38-doelman Emilio Crusat pakt de bal (Foto: Peter Kuijpers) 

Het was overigens niet dat O.S.S.’20 nou zo ontzettend sterk speelde. Wel waren de Ossenaren overal net iets beter in. Iets scherper, iets sneller, iets alerter. Als we het in dit verslag alleen over kansen gaan hebben, zijn we snel klaar. Voor rust gebeurde er niet heel veel. O.S.S.’20 kreeg het eerste kansje, toen rechtsback Bart Spierings (blijft zonde dat hij  het betaald voetbal niet redde) naar binnen kapte en met links naast schoot. Een paar minuten later kwam Blauw Geel-aanvaller Danny Verbakel wat gelukkig alleen voor doelman Rick van der Leest, maar hij kreeg de tijd niet om uit te halen. In de elfde minuut was het wel raak. De kleinste man op het veld -Joep van der Velden- werd volledig vrijgelaten en kopte een voorzet in de verre hoek: 0-1. Blauw Geel’38 was niet bij machte om er iets tegenover te zetten. Toch viel vlak voor tijd bijna de gelijkmaker toen een verlengde lange bal nog bijna langs Van der Leest in het doel rolde.


Joep van der Velden na zijn doelpunt. (Foto: Jeroen Engelen)

In de tweede helft sloegen de bezoekers snel toe. Opnieuw Spierings stoomde op aan de rechterkant en hij bereikte Rob van Sonbeek die binnen kon tikken. De verdediging en de Argentijnse doelman Emilio Crusat zagen er niet goed uit. Tegenvaller voor O.S.S.’20 was daarna het uitvallen van Julian Calor. De loper op het middenveld viel geblesseerd uit en werd vervangen door debutant Bob Adriaans. Met Calor, Joep van de Rande, Jarno Abbel en Kay van de Vorst is er al een aardige lijst met blessures en daar kwam later centrale verdediger Joep Engelen (hielspoor) nog bij. Dan kun je nog een redelijk brede selectie hebben, dit is voor O.S.S.’20 zonder een goed tweede elftal of hoogste jeugdteam moeilijk op te vangen.


Blauw Geel’38-verdediger Tom Dekkers kopt op goal. (Foto: Peter Kuijpers) 

Blauw Geel’38 probeerde het overigens wel, werkte hard, maar had -mede door het ontbreken van Mark Dobbelsteen- te weinig creativiteit in de ploeg. Centrale verdediger Tom Dekkers werd door trainer Niels van Casteren in de slotfase naar voren gestuurd om oorlog te maken en slaagde daar aardig in. De enige echte grote kans van de thuisploeg was echter voor Dekkers zelf. Vlak voor tijd leek hij binnen te koppen, maar Adriaans wist de aansluitingstreffer te voorkomen. Zo eindigde een wat tegenvallende derby in een toch wel terechte 0-2 overwinning voor de titelkandidaat uit Oss.

Opstelling Blauw Geel’38: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Robin Voets, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Ymanuel Hurkmans (76 Hadi Barglan), Wouter Op Den Camp (87. Tijn Bosch), Koen van der Zanden, Vince Duits en Danny Verbakel (62. Ben van den Nieuwenhof).

Opstelling O.S.S.’20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Jari van Ginkel, Joep Engelen (64. Tim Waterink), Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Julian Calor (50. Bob Adriaans), Tom Pijnenburg, Rob van Sonsbeek (72. Tony de Groot), Joep van der Velden (72. Daan de Bruijn) en Jos Peltzer.


Uitslagen Derde Divisie zondag:
Hoogland - Gemert 2-2
Hercules - Unitas AFg.
ADO’20- OFC 1-2
Blauw Geel’38/Jumbo - O.S.S.’20 0-2
Hollandia - UNA 0-2
Quick - Westlandia 2-0
Dongen - Jos Watergraafsmeer 1-1
HSC’21 - EVV Echt 0-1

Later video interviews met Bob Adriaans, trainer Bertran Kreekels en trainer Niels van Casteren

Meer berichten