<p>Maarten Hendriks, trainer van Herpinia.</p>

Maarten Hendriks, trainer van Herpinia.

‘Als we er allemaal in geloven, kan Herpinia tot veel in staat zijn’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Een zwaar gehavend Herpinia verloor zondag in de vierde klasse H met 3-2 van Cito, maar wat waren de Herpenaren dichtbij een goed resultaat. 

Met rust stond het 2-0 voor de Ossenaren door twee prachtige afstandsschoten van Mustafa Guler. Het werd in de tweede helft ook nog 3-0 en het was wachten op de 4-0. In de slotfase kwamen de Herpenaren echter terug. Eerst kopte Beau van Dieten de 3-1 binnen, kort daarna was het Niek Thijssen met de 3-2. In de laatste seconden van de wedstrijd tikte doelman Oktay Dogan nog een verdwaalde voorzet uit de kruising, anders was de stunt compleet geweest.  

Individuele klasse
Herpinia-trainer Maarten Hendriks baalde na afloop van de nederlaag. “Als we Cito een keer pijn hadden kunnen doen, dan was het deze wedstrijd. We hebben er helaas te weinig uitgehaald. Zelf hadden we op voorsprong moeten komen, maar die kans werd gemist. Aan de andere kant kwam Cito op voorsprong door de individuele klasse van Guler. Die kwaliteit ontbrak helaas bij ons.”

Blessures
Hendriks kon niet over zijn sterkste formatie beschikken. Zo ontbrak doelman Julien van Hintum die werd vervangen door Robin Derks. “Die heeft het uitstekend gedaan.” Voorin waren Jelco Danen (scheur in hamstring), Nik Arts en Ivo van Aalst er niet bij, Rowdy Megens moest in de rust in de kleedkamer achterblijven. “Vier aanvallers die niet spelen voel je wel, al wil ik me daar niet achter verschuilen. Beau van Dieten liet zien dat hij zijn kans probeert te grijpen en scoorde net als vorige week.” Hendriks zag ook lichtpuntjes: “Ik heb echt een team aan het werk gezien en we hebben veerkracht getoond. Komende zondag spelen we tegen VESTA’19, opnieuw een titelkandidaat. Maar als iedereen van onze groep er vol voor gaat en het geloof heeft om te presteren, dan zijn we tot veel in staat.” Wat we dit seizoen van Herpinia mogen verwachten? “We zullen niet bij de bovenste drie gaan eindigen. De onderste plekken, daar praat ik niet eens over. Herpinia kan een goede middenmoter zijn met misschien een uitschieter naar boven.”

Vierde klasse H:
Herpinia - VESTA’19
Vorstenbossche Boys - NLC’03
SIOL - Gassel
Festilent - SES
Juliana Mill - SCMH
Ulysses - Cito
Achilles Reek - FC de Rakt

Meer berichten