<p>Rhode - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)</p>

Rhode - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH - TOP mooie derby, boekt Berghem Sport opnieuw een overwinning?

  •   keer gelezen   Voetbal

HVCH tegen TOP is een heerlijke derby komende zondag in de eerste klasse C. Beide ploegen begonnen dit seizoen met een gelijkspel.

TOP leek te winnen van Nemelaer, maar in de laatste minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Natuurlijk baalde trainer Bas Gösgens van de late 2-2, maar hij keek ook met trots naar zijn jonge ploeg. Spelers als Stijn van der Tas en Casper van Druten zijn overgekomen van de jeugd en spelen alsof ze al jaren in het vaandelteam meedraaien. “Als ons team dit de komende maanden kan volhouden, dan ben ik ervan overtuigd dat we heel veel punten gaan pakken”, aldus Gösgens. TOP won in de beker met 0-2 van HVCH, maar de competitie is andere koek. HVCH heeft iets goed te maken na het 1-1 gelijkspel afgelopen zondag bij Rhode. De Heeschenaren hadden veel meer balbezit, maar creëerden te weinig kansen. “Ik kan de jongens qua werklust niets verwijten, ze hebben alles gegeven. Maar we moeten balbezit omzetten in meer kansen”, zei trainer Roy de Haan na afloop.

Berghem Sport - Alverna
Berghem Sport krijgt Alverna op bezoek. Beide ploegen startten met een overwinning. Alverna won met 3-1 van NEC, de Berghemnaren waren met 1-2 te sterk voor Leones. Good old Donny van Herpen maakte beide treffers. Dat hij gezien een ernstige blessure in het verleden nog voetbalt, is al heel knap. Maar dat hij nog presteert ook, maakt hem een bijzondere voetballer in het amateurvoetbal. Kan Berghem Sport opnieuw toeslaan?


Leones - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen) 

Brabantia - Erp
Erp-trainer Jurgen van Wanrooij had na het 2-2 gelijkspel tegen Woezik gemengde gevoelens. Zijn ploeg vergat zelf de 3-1 te maken, waarna de gelijkmaker viel. Brabantia startte met een 2-0 nederlaag bij EFC. Staan de Eindhoven zondagmiddag na twee duels nog steeds op nul punten?

Best Vooruit - Rhode
Van Rhode mogen we dit seizoen geen wonderen verwachten. Vooral tegen de sterkere tegenstanders in de eerste klasse C zal de ploeg van trainer Hans Lathouwers vooral uitgaan van een verdedigende tactiek en hopen op uitvallen. Of dat tegen Best Vooruit ook zo is, is afwachten. De Bestenaren verloren de openingswedstrijd met 4-1 van FC Eindhoven AV. Geen schande, want de Eindhovense amateurs strooien met euro’s en worden gezien als een titelkandidaat.

Eerste klasse C:
HVCH - TOP
Brabantia - Erp
Nemelaer - EFC
Woezik - Leones
Best Vooruit - Rhode
Berghem Sport - Alverna
NEC - FC Eindhoven

Meer berichten