<p>Interim-trainer Roy Vermeij van FC Uden stuurt zijn manschappen voorwaarts in de wedstrijd tegen VCA.</p>

Interim-trainer Roy Vermeij van FC Uden stuurt zijn manschappen voorwaarts in de wedstrijd tegen VCA.

(Foto: Kliksport)

Trainerloos FC Uden kan wel een weekje vrijaf gebruiken

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | FC Uden is sinds afgelopen zondag hekkensluiter in de vijfde klasse. Een hard gelag voor echte clubmensen, die zes jaar geleden hun favorieten op de drempel van de tweede klasse zagen staan. “We moeten weer van voren af aan beginnen. Dat vergt nu eenmaal een lange adem”, vertelt interim-trainer Roy Vermeij van FC Uden.

Door Martijn Schwillens

‘Positief blijven’, ‘Doorgaan’, ‘Druk zetten’... Vermeij is zondagmiddag in de uiteindelijk met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen VCA een druk man. Ondanks zijn aanmoedigingen en aanwijzingen langs de lijn gaat FC Uden voor de derde keer deze jaargang onderuit. Tot frustratie van de man die afgelopen week naar voren werd geschoven toen hoofdtrainer Peter van den Heuvel er de brui aan gaf. “We proberen er met z’n allen iets moois van te maken. Dan is het jammer dat er in de krant uitspraken worden gedaan over een trainingsopkomst van zeven of acht spelers. We verzetten met z’n allen enorme bergen werk om met eigen jongens FC Uden er weer bovenop te helpen. Dat ziet de buitenwacht niet, maar zij lezen wel de verhalen over wat er zogenaamd allemaal niet deugt”, vertelt Vermeij. “In de voorbereiding zijn twee spelers zwaar geblesseerd geraakt en hebben we afscheid genomen van drie jongens waarvan wij vonden dat ze niet goed pasten bij de waarden die wij als FC Uden hoog in het vaandel hebben staan. Dat betekent dus vijf spelers die voetballend gezien goed genoeg waren voor de basis, die je in één klap kwijt bent. We hebben geen tweede elftal waaruit we kunnen putten. Iedereen doet enorm zijn best. Het beste medicijn is een overwinning.” 

‘Middenmoot moet kunnen’
Er klinkt frustratie door bij de man die zelf elf jaar in het eerste elftal heeft gespeeld. “Ik snap heus wel dat de tijden veranderen. Vroeger stapte je bij een weekendje weg op zondagochtend in de auto om een wedstrijd te kunnen spelen. Tegenwoordig melden ze zich heel gemakkelijk af voor een training of wedstrijd”, erkent Vermeij. “Dat is het vervelendste voor de jongens die wel elke week twee keer komen trainen en die er alles aan doen om FC Uden weer sportieve succesjes te laten boeken, want wij moeten gewoon in de middenmoot kunnen eindigen met deze ploeg. Zeker als iedereen fit is.”

‘Vroeger stapte je bij een weekendje weg op zondagochtend in de auto om een wedstrijd te kunnen spelen. Tegenwoordig melden ze zich heel gemakkelijk af’

Van voor af aan
Het probleem bij FC Uden zit volgens Vermeij echter dieper. “We zijn een paar jaar geleden weer van voor af aan begonnen. Met eigen jongens. Dit elftal bestaat ook uit vrijwel alleen maar uit eigen clubjongens. Die doen enorm hun best. Soms moet je ook eens het geluk hebben dat het kwartje de goede kant op valt”, benadrukt hij. Het treffen tegen VCA is daar een voorbeeld van. Met de brilstand op het bord krijgen de Udenaren drie 100% kansen op de 0-1. De openingstreffer valt vijf seconden nadat FC Uden zelf een vrije trap heeft mogen nemen. “Dat is een beetje typerend voor de situatie waarin we nu zitten, want we hebben nu drie keer verloren, maar zijn geen enkele keer minder geweest dan de tegenstander.”
Het nog puntloze FC Uden weet dat het ook na komend weekend laatste is in de vijfde klasse E, want de ploeg is zondag vrij. “Dan hebben we een weekje extra om iedereen fit te krijgen. Zo erg is een vrije zondag dus niet”, lacht Vermeij tot slot.

Programma vijfde klasse E:
DWSH‘18 - WHV
Elsendorp - VCA
Fiducia - Boerdonk
RKVV Keldonk - VCO
MVC - HBV
Odiliapeel - Astrantia         
FC Uden is vrij

Stand vijfde klasse E:
1. Fiducia 2-6
2. MVC 2-6
3. DWSH’18 3-6
4. Odiliapeel 3-5
5. HBV 3-5
6. Elsendorp 2-4
7. VCA 3-4
8. Astrantia 2-3
9. VCO 3-3
10. Boerdonk 2-2
11. WHV 3-1
12. RKVV Keldonk 3-1
13. FC Uden 3-0

Meer berichten