<p>Davy van de Leur. (Foto: Ad Megens)</p>

Davy van de Leur. (Foto: Ad Megens)

Van de Leur (Berghem Sport): ‘Onze kracht is dat we iedere week volle bak gaan’

  •   keer gelezen   Voetbal

BERGHEM | In de jeugd was hij (vrijwel) altijd spits, maar in het eerste van Berghem Sport is hij de eerste keus als linksbuiten. Door de blessure van Donny van Herpen kreeg Davy van de Leur afgelopen zondag de kans in de spits. Tegen NEC scoorde hij twee keer in het met 0-2 gewonnen duel.

door Leon Voskamp

Van de Leur begon op 5-jarige leeftijd bij Berghem Sport. Daar werd het talent gescout door NEC. Vanuit Nijmegen vertrok hij vervolgens naar TOP, om weer terug te keren bij Berghem Sport. Later speelde hij nog een paar seizoenen bij Margriet, om opnieuw voor zijn oude liefde te kiezen. Daar is de 22-jarige aanvaller verzekerd van een plekje in het basiselftal van trainer Willem van der Burgt. “Mijn favoriete positie is spits, maar daar staat bij ons Donny van Herpen. Een geweldige spits nog altijd van wie ik veel kan leren. Hij laat het in wedstrijden zien, maar ook op trainingen steek ik veel van hem op. Er zijn nog zoveel punten waar ik me in kan verbeteren”, aldus de bescheiden aanvaller. Door rugklachten bleef Van Herpen afgelopen zondag thuis en kreeg Van de Leur een kans in de spits. De snelle en technische aanvaller maakte voor rust beide Berghemse treffers. “Het ging wel lekker ja. Ik had ook de derde kunnen maken, maar helaas is niet alles raak.”

Handhaving
Na drie wedstrijden staat Berghem Sport vierde in de eerste klasse C. Handhaving was voorafgaand aan het seizoen het doel en dat is het nog steeds. “We zijn in vergelijking met vorig seizoen iets verdedigender gaan spelen. Door compact bij elkaar te staan hopen we aan de andere kant met snelle aanvallen toe te slaan. Onze kracht is ook dat we iedere week volle bak gaan. We kunnen alleen wedstrijden winnen als we 100 procent inzet tonen.”

Toekomst
Van de Leur voelt zich thuis in Berghem. “Dit is een mooie club met veel mensen die ik ken. Het is vlakbij huis, ook ideaal. Of ik mijn hele leven hier blijf voetballen? Ambities om ooit nog een stapje hogerop te zetten heb ik wel, maar we zien wel waar het schip strandt. Ik richt me nu op presteren met Berghem Sport.” Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen Best Vooruit. “Of ik in de spits begin, hangt af of Donny weer fit is. Wij kunnen ons opmaken voor een pittige wedstrijd. Vorig seizoen verloren met 5-1 van een goede ploeg.”

Eerste klasse C:
1. FC Eindhoven AV 3-9
2. EFC 2-6
3. Alverna 3-6
4. Berghem Sport 3-6
5. Woezik 3-5
6. Nemelaer 2-4
7. HVCH 2-4
8. Best Vooruit 3-4
9. Erp 3-4
10. TOP 2-1
11. Leones 3-1
12. Brabantia 3-1
13. Rhode 3-1
14. NEC 3-0

TOP - Leones
HVCH - FC Eindhoven AV
Nemelaer - Erp
Brabantia - NEC
Berghem Sport - Best Vooruit
EFC - Rhode
Woezik - Alverna

Meer berichten