Vitesse'08 was niet opgewassen tegen Groesbeekse Boys.
Vitesse'08 was niet opgewassen tegen Groesbeekse Boys. Foto: Bas Delhij

3D: Excellent grote winnaar na winst op EGS’20 en gelijkspel in Boekel

Voetbal 528 keer gelezen

Excellent en Groesbeekse Boys zijn de winnaars van het ‘Super Weekend’ in de derde klasse D. Beide ploegen wonnen de toppers tegen respectievelijk EGS’20 en Vitesse’08 en hebben nu een gaatje met de rest, omdat Boekel Sport-Melderslo geen winnaar kreeg. Hapse Boys verloor opnieuw, Handel verspeelde twee punten in Wanssum.

Excellent ging al alleen aan kop en vergrootte de marge met EGS’20 (vierde) tot zes punten door een terechte 2-0 overwinning. Sven Heldens en Sven van Gelder (penalty in blessuretijd) scoorden op Het Domein. “Ook vandaag hebben we met heel veel werklust de drie punten over de streep kunnen trekken, maar bij een 1-0 stand kwamen we een keertje goed weg, toen zij de lat raakten”, aldus John Janssen van Excellent. Zijn collega Remco ten Hoopen van EGS’20 kon leven met de nederlaag. “We hebben uitstekend gespeeld, maar zijn wederom in de counters gelopen. We gaan dit nog wel leren, want we zijn immers nog in opbouw. Het komt zeker goed. Vandaag helaas nog niet, maar in de toekomst zeker.”

Onnodig gelijkspel Boekel Sport
Excellent profiteerde van het gelijkspel bij Boekel Sport-Melderslo, dat in 1-1 eindigde. Tim Schuijers zette op slag voor rust zijn ploeg op voorsprong. Na een dik uur spelen kwamen de gasten uit Limburg plotseling langszij na dom balverlies achterin bij Boekel, dat er na deze domper niet in slaagde om nog de 2-1 op het bord te zetten. De grootste mogelijkheden waren voor Yannick Groenendaal en Edward Schouten. Groenendaal miste op vijf meter van het doel, Schouten schoot bij een scrimmage over. “Door miscommunicatie in onze achterhoede wordt het 1-1. In de slotfase enkele hectische momenten, maar helaas viel het niet onze kant op”, keek Marc van de Ven van Boekel Sport terug.

Boekel Sport en Melderslo bleven tegen elkaar steken op een 1-1 gelijkspel. - John van Deursen

Handel vergeet te winnen
Handel bleef op bezoek bij SV United steken op een 1-1 gelijkspel. Alleen Jeffrey Driessen vond het net namens Handel, waar Sander Janssen na afloop baalde. “Ongelofelijk dat wij hier punten laten liggen. We krijgen minimaal drie honderd procent kansen die we niet maken.” Met vier uit drie moet Handel voorlopig genoegen nemen met een plek in de grote middenmoot.

Verlies voor Vitesse’08 en Hapse Boys
Op zaterdagavond ging Vitesse’08 al kansloos (0-4) onderuit tegen Groesbeekse Boys. Glenn Wijnhoven zette de gasten op voorsprong na mistasten van doelman Marc van Ginkel. Via Jan van Hoof en Sander de Bruin stond het bij rust al 0-3. Gijs Muskens voegde daar in de tweede helft nog een doelpuntje aan toe.
Hapse Boys leed haar derde nederlaag op rij. Het ook nog zegeloze SV Ysselsteyn won in Haps met 0-2. Bij rust stond de brilstand nog op het bord. De ploeg van trainer Wilfried Schoonderbeek is hekkensluiter en heeft na drie duels nog steeds niet gescoord. “De eerste helft was het goed, de tweede helft matig. We belonen onszelf niet en uiteindelijk geven we de wedstrijd weg”, zag Schoonderbeek.