SIOL - Juliana Mill. (Foto: Gerno de Haas)

4H: Van Heeswijk doet Festilent pijn, Cito wint topper en raakt spits kwijt, doelpuntenfestijn in Ravenstein

Voetbal 3.155 keer gelezen

Er gebeurde vandaag een hoop in de vierde klasse H. Zo won Cito de topper om de koppositie, waren er veel doelpunten in Ravenstein, kreeg Ulysses een pak slaag en verrast Achilles Reek. Maar dat was zeker niet het enige...

Cito - FC de Rakt 3-2
De topper tussen Cito en FC de Rakt werd een prooi voor de thuisploeg. Trainer Yavuz Demirci vond zijn ploeg in de eerste helft dominant. Alper Alici zorgde voor de terechte 1-0, maar uit een corner viel de 1-1 van Bart Langenhuijzen. Cito toonde karakter en liep nog voor rust uit naar 3-1 door goals van opnieuw Alici en Kevin van de Wetering. Laatstgenoemde kwam via de jeugd van O.S.S.’20 naar het zevende van Cito, maar werd daar gevraagd om bij het eerste te gaan voetballen. In de tweede helft was het FC de Rakt dat kwam opzetten. Een glijpartij van de Cito-keeper leverde de 3-2 van Jorg Verhoeven op. Demirci: “Toen was er even paniek bij ons. Niet dat FC de Rakt kansen kreeg, maar met corners en vrije trappen zorgden ze wel voor gevaar.” Gescoord werd er niet meer, waardoor Cito nu alleen aan kop gaat. Overigens maakten de Udenaren het duel af met tien man na twee gele kaarten van Talha Aydin.
Tegenvaller voor Cito is de blessure van Armin Alibasic. De spits raakte onlangs op de training geblesseerd en heeft mogelijk zijn kruisband afgescheurd.

Vorstenbossche Boys - Festilent 4-1
Festilent kan vooralsnog de hoge verwachtingen niet waarmaken. De Zeelanders gingen met 4-1 onderuit tegen Vorstenbossche Boys. Marvin van Heeswijk was de grote man bij de thuisploeg met drie goals. Na de 1-0 van Rick Dortmans (17e minuut) deed hij zowel in de 38ste, 40ste als 90ste minuut Festilent pijn. Pijn had hij zelf ook, want in de 5e minuut liep hij een bloedend scheenbeen op door de noppen van een Festilent-speler. Vorstenbossche Boys-trainer Dennis Meier: “Een goede en belangrijke teamprestatie. Een combinatie van strijd en goed voetbal in de eerste helft en voor resultaat gaan in de tweede helft.”

Herpinia - NLC’03 1-1
Volgens NLC’03-trainer Willem van Kreij verdiende het duel tegen Herpinia geen winnaar. Die kreeg het ook niet, want na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. In een zwakke eerste helft van Herpinia-kant kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Rowdy Megens was na zo’n 35 minuten trefzeker. Enkele minuten later was het al gelijk toen Pieter van de Meerakker een keepersfout afstrafte. In de tweede helft kreeg Herpinia volgens trainer Maarten Hendriks de beste kansen. Vier a vijf kansen gingen er niet in, mede dankzij de lat die een goal van Beau van Dieten voorkwam. Ook NLC’03 raakte de lat.

SIOL - Juliana Mill 0-3

Juliana Mill heeft de eerste overwinning van dit seizoen op zak. Door goals van Justin Jacobs (twee) en Jelle Staal werd SIOL met 0-3 aan de kant gezet. “Een goede overwinning”, aldus Juliana Mill-trainer Tom van Dalen.

Ulysses - SES 0-5
Na de kansloze 0-3 nederlaag vorige week tegen Cito nam SES vandaag sportieve revanche. Ulysses kreeg een flink pak slaag: 0-5. Bovendien wisten de Megenaren geen grote kans te creëren. Sebe van Huisseling (twee), Niek Nooijen, Rik Kremers en Tieme Kuppen scoorden. Coach Robert van Mierlo: “De complimenten naar al onze spelers, zij hadden een goede drive. De score had nog veel malen hoger kunnen uitvallen. Al met al een heerlijke voetbalzondag.” Zijn collega aan Megense kant, Manfred van Erp, miste flink wat bepalende spelers. Bovendien zag hij doelman Max van Eldijk na twintig minuten uitvallen met een liesblessure, waardoor de 16-jarige Job van Overveld onder de lat kwam te staan.

VESTA’19 - SCMH 5-4
De toeschouwers bij VESTA’19 en SCMH werden getrakteerd op een leuke voetbalmiddag. Na 23 minuten stond het al 4-2. SCMH kwam terug in de wedstrijd tot 4-4, maar uiteindelijk was het VESTA’19 dat de winst naar zich toetrok. Jordy de Loijer was bij de thuisclub de grote man met drie goals. Ook Jelle Stegeman en Sietse Suppers scoorden. Doelpuntenmakers bij SCMH waren Menno van Hees, Jorn de Koning, Thijs Kanters en Dave van Doorn.

Achilles Reek - Gassel 2-1
Achilles Reek bezet verrassende tweede plaats en dat terwijl het niet eens een officiële hoofdtrainer heeft. Captain Rob van der Wijst, die daarnaast tijdelijk interim-trainer is samen met Frank Nelissen, zorgde na 10 minuten voor de 1-0. Na een half uur werd de voorsprong verdubbeld. Vijf minuten voor tijd tekende Ramon van der Venne voor de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwam de ploeg van trainer Dennis Koenders niet.