<p>Geert Korsten, Rik Korsten en Joris Razenberg tijdens een huldiging bij Nulandia</p>

Geert Korsten, Rik Korsten en Joris Razenberg tijdens een huldiging bij Nulandia

(Foto: )

4G: Nulandia niet zonder moeite langs Wilhelmina

  •   keer gelezen   Voetbal

Nulandia behaalde een belangrijke overwinning op Wilhelmina. De ploeg van trainer Marc van Delft won met klein verschil van 2-1. Gijs Kerkhof en Sam Lemstra waren de schutters voor rust. Na rust kreeg Nulandia het nog even benauwd nadat de Bosschenaren tien minuten voor tijd op 2-1 kwamen.

Wilhelmina was de eerste 25 minuten op Duin en Dael de betere ploeg. Na een half uur was er een langdurige blessure behandeling, daarna draaide de wedstrijd om in het voordeel van Nulandia. De Geelzwarten werden sterker en dat vertaalde zich in twee treffers. Na een half uur scoorde Gijs Kerkhof de 1-0. Acht minuten later werd het zelfs 2-0 door een fraai doelpunt van Sam Lemstra wat tevens de ruststand was.

Verschuilen
Trainer Marc van Delft: “De ruimtes werden groter en dat gaf ons kansen op de 3-0. Die valt dan niet en scoort Wilhelmina tien minuten voor tijd. Dan blijft het tot het einde spannend. Gelukkig bleef het daarbij. Ben er heel blij mee. Wilhelmina is de beste ploeg die we tot nu toe gezien hebben.” Nulandia mist nog steeds bekende namen en sterkhouders van het team. Onder anderen Geert Korsten en Joris Razenberg zijn niet de minsten en vertolken flink wat kwaliteit. “Dat klopt wel, maar ik wil me daar niet achter verschuilen heb dat al vaker gezegd. De mannen die er nu staan doen het goed en brachten ons aan kop. Soms met wat minder spel, maar wél drie gespeeld en negen punten, dan mag je als trainer niet klagen.” Nulandia speelt volgende week uit naar Maliskamp.

Stand:
1.Nulandia 3-9
2.Jan van Arckel 4-8
3.SC Elshout 3-7
4.Maliskamp 4-7

Meer berichten