Maurizio Atzeni, trainer van Maaskantse Boys.

5B: DESO niet langs MOSA’14, Maaskantse Boys heeft nederlaag aan zichzelf te danken

Voetbal 949 keer gelezen

Vanwege coronagevallen ging een aantal wedstrijden in de vijfde klasse B niet door. Er werd wel afgetrapt bij DESO - MOSA’14 en SCZ - Maaskantse Boys.

RK DESO - MOSA’14 3-3
Koploper DESO keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Tom van Loon ontsnapte aan de aandacht van zijn directe tegenstander en werkte binnen. Vlak voor rust betekende een eigen goal de 1-1 ruststand. DESO kwam scherp uit de kleedkamer en nam na 49 minuten de leiding door een knappe volley van Romano Bloks. Na een uur was er echter het antwoord van wederom Tom van Loon. Een paar minuten later was het opnieuw DESO dat toesloeg: 3-2. Voldoende voor de winst was het niet, want halverwege tweede helft was Robin Blokland alerter dan de defensie en doelman van DESO en schoot een corner rechtstreeks bij de eerste paal binnen: 3-3. DESO ging in de slotfase vol voor de winst, maar had pech. Een paal voorkwam de 4-3 en een inzet van Dani Jonker werd van de lijn gehaald. Ondanks de puntendeling blijft DESO koploper.

SCZ - Maaskantse Boys 2-1
Het was heerlijk weer voor een mooie pot voetbal. Volgens Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni deden zowel SCZ als zijn ploeg hun best om de toeschouwers te vermaken. “Dit resulteerde in een eerste helft waarbij over en weer kansen waren maar er was een matige passing en dito afronding.” SCZ kwam na 49 minuten door een snelle counter op een 1-0 voorsprong. “Vanaf toen hadden wij het initiatief, maar waren we slordig in de eindfase. Na een terecht gegeven strafschop in 84ste minuut werd het 1-1 door Clint van Creij. Het wachten was op 1-2 maar in de laatste seconden werd het juist 2-1 door dom balverlies en een domme overtreding. In plaats van jezelf te belonen hebben we ons benadeeld.”