<p>Ferhat Coskun als speler van Cito.</p>

Ferhat Coskun als speler van Cito.

Ferhat Coskun: ‘Ik wil mijn naam weer op de kaart zetten’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Cito is uitstekend begonnen aan het seizoen. De Ossenaren wonnen alle vier de wedstrijden en gaan dus foutloos aan kop in de vierde klasse H. Goed nieuws voor trainer Yavuz Demirci is dat Ferhat Coskun bijna weer op zijn oude niveau is. De 25-jarige vleugelaanvaller loopt 1 op 1 en wil dit seizoen belangrijk zijn met veel assists en goals. “Ik wil met Cito voor het kampioenschap gaan.”

door Leon Voskamp

Vorig seizoen begon Cito ook uitstekend aan het seizoen, maar toen werd er vanwege corona al vroeg een streep door het seizoen gezet. “Het is een herhaling van vorig jaar. Ook nu stijgen de coronagevallen weer. Laten we hopen dat we wel gewoon door kunnen voetballen”, aldus de Ossenaar. Coskun zelf deed vorig seizoen alleen de eerste wedstrijd mee. Hij kampte met een liesblessure, waarna hij het hele land afreisde om geholpen te worden. “Ik ben onderzocht door fysiotherapeuten en onder andere een professor in het UMC Utrecht, maar er kwam eigenlijk niets uit. Totdat ik tijdens een second opinion bij een Engelse arts in Haarlem terechtkwam. Die constateerde dat ik een sportliesbreuk had. Dat is niet te zien op een scan, maar heeft wel de kenmerken van een breuk. Hieraan ben ik geopereerd door een specialist in Almere.”

Ritme
Na een lange revalidatie -die werd onderbroken toen hij tijdens de voorbereiding corona opliep- is Coskun nu weer bijna helemaal fit. “Ik heb vrijwel geen pijn meer, maar heb nog wat tijd nodig om mijn gewenste niveau te halen. Vooralsnog gaat het echter lekker. Ik ben niet zozeer bezig om topscorer te worden, maar wil het team gewoon helpen met doelpunten en assists. Bij Cito wil ik mijn naam weer op de kaart zetten. Ik heb trainer Yavuz Demirci beloofd om kampioen te worden, daar doe ik alles aan.”

Alibasic
Tegenvaller voor Cito is dat spits Armin Alibasic onlangs een zware kruisbandblessure opliep. Een aderlating voor het team, vindt ook Coskun. “Armin is een speler die al jaren rondloopt in het amateurvoetbal. Een belangrijke en ervaren speler voor ons en die zijn we kwijt. Gelukkig hebben we met Maxud Azamy (overgekomen van Blauw Geel’38, red.) een talentvolle aanvaller die terug is van een zware blessure. Op de training doet hij het goed en hopelijk kan hij het ook in wedstrijden laten zien.”

Vorstenbossche Boys
Met Vorstenbossche Boys komt er zondag een tegenstander naar Oss-Zuid die vrij aardig aan het seizoen is begonnen. Op eigen veld is de ploeg van trainer Dennis Meier echter wel aanzienlijk beter dan op ‘vreemde grond’, getuige een 6-1 en 5-1 nederlaag en een 5-1 en 4-1 winst. Afgelopen zondag werd in Gassel wel gewonnen: 2-3. Coskun: “Deze competitie laat zien hoe mooi voetbal is. Iedere week zie je wel hele aparte uitslagen. Ik ken de tegenstanders niet, maar we onderschatten niemand. Wij moeten ons op onszelf richten en iedere week winnen.”

Vierde klasse H:
1. Cito 4-12
2. FC de Rakt 5-12
3. SES 5-10
4. SCMH 4-9
5. Vorstenbossche Boys 5-9
6. Achilles Reek 4-7
7. Festilent 5-7
8. VESTA’19 4-6
9. Juliana Mill 4-5
10. SIOL 4-4
11. NLC’03 5-4
12. Ulysses 4-3
13. Herpinia 4-1
14. Gassel 5-0

Herpinia - SIOL
Gassel - SCMH
Ulysses - Juliana Mill
Cito - Vorstenbossche Boys
VESTA’19 - FC de Rakt
NLC’03 - SES
Achilles Reek - Festilent

Meer berichten