Franslyn Nsingi.
Franslyn Nsingi.

Omhaalspecialist Fransly Nsingi is gretig: ‘Ik verwacht veel van mezelf’

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Van Franslyn Nsingi mogen de supporters van TOP Oss de tweede competitiehelft het nodige verwachten. De 20-jarige van SC Cambuur overgekomen aanvaller debuteerde afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag en hoopt op veel speelminuten in Osse dienst. “Ik wil laten zien wat ik in huis heb.”

Nsingi kwam op zijn 18e pas in het profvoetbal terecht. Als jeugdspeler van Roda’46 uit Leusden stuurde hij diverse profclubs een mailtje met de vraag of hij op stage mocht komen. “Ik kreeg geen positief antwoord en ook Cambuur reageerde afwijzend. Totdat we met ons team met 1-4 van Cambuur wonnen en thuis met 2-1. Cambuur benaderde me toen dat ik op was gevallen en ik mocht op stage komen. Na een proefperiode kreeg ik een contract. Het verschil met de andere spelers was niet groot. Ik trainde buiten mijn vereniging al heel veel met mijn vader op techniek, conditie en dribbelen.” Zijn officiële debuut bij de Friezen maakte hij niet, maar wel deed hij zich van spreken bij de beloften. “Ik heb bij Cambuur O21 in korte tijd drie goals gemaakt met een omhaal. Het zou mooi zijn om dat ook bij TOP Oss te laten zien.”
Bij Cambuur was de kans op speeltijd in de hoofdmacht klein en dus zocht zijn zaakwaarnemer Carlos Tavares De Barros van Prestige Sports naar een nieuwe werkgever. Dat werd TOP Oss en dus verhuisde de aanvaller naar Brabant, waar hij samen met vijf ploeggenoten in Veghel woont. “Daar heb ik mijn draai al snel gevonden.”

Atletisch
De aanvaller van Angolese afkomst begon met voetballen als rechtsbuiten, maar speelde daarna als spits. “Ik ben een snelle speler, atletisch en technisch goed. Ik heb een hard schot, ben sterk in de lucht en heb een neusje voor de goal. Omhalen zijn mijn specialiteit”, zegt hij lachend. “Ik kan voorin op meerdere posities uit de voeten en daarom pas ik goed bij TOP Oss. Het is aan mij om keihard te werken en me door speelminuten verder te ontwikkelen. Ik verwacht veel van mezelf, al leg ik de lat niet té hoog. Ik voel in ieder geval veel vertrouwen van de technische staf, ze geven me een thuisgevoel.”

Toekomst
Nsingi krijgt tot het einde van het seizoen de kans om zich te bewijzen. “Dat ik in Den Haag mijn debuut mocht maken, is een prachtig moment dat ik altijd zal koesteren. Nu is het aan mij om verdere stappen te zetten. Mijn droomclub is FC Barcelona, maar zo ver ben ik natuurlijk nog lang niet. En wat als de voetbalbond van Angola me belt? Als die kans zich voordoet, ga ik er zeker voor.”

Meer berichten