Minuut stilte bij MOSA'14 tegen OKSV voor 'Ien kantien'

5B: Minuut stilte bij MOSA’14 voor ‘Ien kantien’, SBV verliest opnieuw met 3-2

Voetbal 655 keer gelezen

Onder winterse omstandigheden stonden er vandaag twee duels in de vijfde klasse B op het programma.

Ophemert - SBV 3-2
Nadat SBV zondag met 3-2 verloor van DSS’14, moesten de Harenaren vandaag opnieuw aan de bak. Op opnieuw een zwaar veld -wel beter dan dat van DSS’14- verloor de ploeg van trainer Sander Strik opnieuw met 3-2. En dat terwijl het met rust 0-1 stond door een goal van Kevin Heijnen. In de eerste vier minuten van de tweede helft stond Ophemert echter al met 2-1 voor. Strik: “Toen was het eigenlijk al klaar. We hebben het nog wel geprobeerd, maar helaas.”

OKSV - MOSA’14 0-0
Het duel werd donderdagavond in Oijen gevoetbald in verband met de lichtinstallatie. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden ‘Ien kantien’. Ineke van den Heuvel was jarenlang actief bij vv Macharen en daarna bij MOSA’14. In het begin van de wedstrijd viel er veel regen en hagel, waarop de scheidsrechter het duel stillegde. Om 20.30 uur werd er verder gevoetbald op De Rijsbos. In de eerste helft waren de beste kansen voor OKSV. Ronald Reijs raakte de lat. Rick Reijs nam een goede vrije trap die door de keeper werd gered en er was een mogelijkheid voor Perr Hidding. In de tweede helft kreeg MOSA’14 een aantal goede kansen, waarvan de beste voor Jasper Janssen. Zijn inzet ging echter net over. Ook OKSV kreeg nog een flinke kans, maar de MOSA’14-doelman hield stand. OKSV-trainer Freek Toren: “We zijn tevreden met de eerste wedstrijd waar we de 0 houden en het veldspel was ook behoorlijk. Aan de andere kant moeten we met iets meer scherpte de 3 punten over de lijn trekken. Ik heb een leuke wedstrijd gezien.” Rick Reijs maakte na een jaar blessureleed weer zijn eerste (60) minuten.