Vorstenbossche Boys periodewinnaar en nieuwe koploper na moeizame winst
Vorstenbossche Boys periodewinnaar en nieuwe koploper na moeizame winst

Vorstenbossche Boys periodewinnaar en nieuwe koploper na moeizame winst

Voetbal 2.578 keer gelezen

LITH | Groot feest bij Vorstenbossche Boys. De ploeg van trainer Dennis Meier won zondagmiddag met 0-1 van NLC’03 en pakte daarmee de tweede periodetitel. Bovendien gaan de mannen uit Vorstenbosch aan kop in de vierde klasse H door het doelpuntloze gelijkspel van FC de Rakt bij Herpinia.

Makkelijk ging het vandaag overigens niet voor de nieuwe koploper. Een kwartier voor tijd tekende Stef van de Tillaart voor de enige treffer van de wedstrijd. Meier: “We probeerden er wel iets van te maken, maar NLC’03 gebruikte achterin vaak de zaag. Er werden overtredingen gemaakt die ver over de grens gingen, maar de scheidsrechter liet het toe. We mogen heel blij zijn dat we er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. De scheidsrechter moet er toch zijn voor de veiligheid van de spelers.” Er was wel een ‘slachtoffer’ en dat was topschutter Marvin van Heeswijk. Hij had twee keer commentaar op de arbiter na een ‘aanslag op zijn benen’ en kreeg twee keer geel. “Hij mist dus het duel met Cito komende maandag. Erg jammer, maar andere jongens moeten dan opstaan.” Het is vanavond sowieso feest in Vorstenbosch. “Hier hebben we keihard voor gewerkt. Geweldig voor de ontwikkeling die de jongens doormaken. En we hebben iets concreets in handen.”
NLC’03-trainer Willem van Kreij heeft een iets andere lezing. “Over de grens? We hebben de grens opgezocht, maar feit is dat we twee gele kaarten hebben gehad en Vorstenbossche Boys drie. We hebben niet de rode loper uitgelegd en hebben er fel en kort opgezeten.” Van Kreij is wel boos over een moment in de 94ste minuut. “We kregen een penalty en net toen Remco Bijl ‘m wilde nemen, liep de scheidsrechter naar de grensrechter. De grens vlagde overigens pas na de beslissing van de arbiter. Tijdens de wedstrijd overrulede hij de grens meerdere keren vanwege ‘fake’ vlagsignalen, maar nu ging hij ineens mee met de beslissing. Echt schandalig. Na afloop heeft de scheidsrechter zijn excuses aangeboden, maar wij zijn er de dupe van.” Lees later deze week een interview met Van Krey op Kliksport.

Vierde klasse H:
Ulysses - SIOL 0-1
Herpinia - FC de Rakt 0-0
Gassel - Achilles Reek 5-2
VESTA’19 - SES 1-2
SCMH - Juliana Mill 2-2
Cito - Festilent 1-0
NLC’03 - Vorstenbossche Boys

1. Vorstenbossche Boys 17-42
2. FC de Rakt 17-40
3. Cito 17-39
4. SES 17-34
5. Festilent 17-30
6. VESTA’19 17-28
7. SIOL 17-27
8. Juliana Mill 17-21
9. Achilles Reek 17-21
10. SCMH 17-18
11. Herpinia 17-14
12. Ulysses 17-8
13. Gassel 17-8
14. NLC’03 17-7

Programma maandag:
Achilles Reek - VESTA’19
Vorstenbossche Boys - Cito
Festilent - SCMH
SIOL - FC de Rakt
Juliana Mill - Gassel
Ulysses - Herpinia
SES - NLC’03

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant