Juichende spelers van SCZ. (Archieffoto)

5B: Bizar penaltymoment bij SCZ - OKSV, DESO haalt keihard uit

Voetbal 1.477 keer gelezen

Diverse spelers van RKVSC spraken voor aanvang van het seizoen de verwachting uit om mee te strijden om het kampioenschap. De ploeg uit Velddriel is echter de grootste teleurstelling van het seizoen. DESO maakte vandaag gehakt van de laagvlieger. Met rust was het ‘pas’ 3-1, in de tweede helft drukte de thuisploeg het gaspedaal in. Doelpuntenmakers aan Osse kant waren Romano Bloks (twee), Jeffry van Oss, Agonis Hoti, Marko Ivanovic, Remy van Dinther en Dani Jonker (twee).

Wadenoijen - MOSA’14 4-1
Wadenoijen is de enige concurrent van DESO en maakte tegen MOSA’14 geen fout. Na 11 minuten opende de thuisploeg de score met een vrije trap. De gelijkmaker kwam op naam van Mick van Kilsdonk. Hij jaagde door op de keeper, die de bal tegen hem aanschoot en daardoor rolde de bal de goal in. Na ruim 20 minuten kwam Wadenoijen opnieuw op voorsprong met een schot in de kruising. 2-1 was tevens de ruststand. Direct na rust breidde de titelkandidaat de stand uit: 3-1. Lars van den Bosch had na 65 minuten de kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet trof geen doel. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak: 4-1.

SBV - DSS’14 2-3
SBV kwam tegen DSS’14 nog wel op voorsprong door Giel van de Camp, maar de gasten bogen die achterstand vervolgens om in een 1-3 voorsprong. Het slotakkoord was voor Mart van Veghel: 2-3.

SCZ - OKSV 2-1
De 2-1 nederlaag van OKSV bij SCZ was volgens trainer Freek Toren onnodig. Zijn ploeg kwam al na een minuut op achterstand, maar Rick Reijs tekende na 20 minuten voor de gelijkmaker. Dat was tevens de ruststand. “Het waren twee teams die aan elkaar gewaagd waren zonder daarbij grote kansen te creëren. Dezelfde scheidsrechter die vorig week een penalty gaf vanwege hands (bal werd van binnen een meter tegen een arm aangeschoten) gaf nu wéér een penalty voor hands. Maar deze keer was het nog meer onterecht. Een speler van SCZ sloeg de bal omlaag. Onze spelers appelleerde voor hands. Hij floot maar wees naar de stip. De tegenstander die de bal weg sloeg met de hand liep snel weg. Dat zegt wel genoeg. Na afloop gaf ook iedereen van hun toe dat ze zeg de bal met de hand raakte. Bovendien had hij vijf minuten eerder ons een penalty moeten geven vanwege twee keer hands” Toren is ondanks de 2-1 nederlaag trots op zijn ploeg. “Ondanks dat we drie basisspelers missen en iedereen hard werkt en zich positief blijft opstellen, zou het wel fijn als we een keer beloond worden met punten. Helaas heb je niet alles zelf in de hand.”
De strijd om de laatste plaats in 5B gaat tussen OKSV, Ruwaard en RKVSC. De Ossenaren pakten vanmiddag een punt tegen Hedel: 2-2. In 5B kwam ook Maaskantse Boys in actie. De ploeg van coach Maurizio Atzeni verloor met 0-3 van HRC’14.