De 4-3 van Agonis Hoti (Foto: Leon Voskamp)

5B: DESO krijgt al na 10 minuten rood en verliest bij SBV, Ruwaard wint ruim van MKB, MOSA’14 klopt OKSV

Voetbal 1.819 keer gelezen

HAREN | DESO had zondagmiddag uitstekende zaken kunnen doen in de vijfde klasse B. De Ossenaren verloren echter toch wel verrassend met 4-3 van SBV.

Na 10 minuten al een rode kaart, dat zie je maar zelden in het amateurvoetbal. De scheidsrechter gaf echter Thomas Gould van DESO toen al twee keer geel vanwege commentaar op de leiding. De elf van SBV waren in het voordeel en kwamen na ruim een half uur op voorsprong door Giel van de Camp. Nog voor rust trok Agonis Hoti met een prachtige goal de stand gelijk. Lees later deze week op Kliksport een interview met Hoti.
Na 55 minuten opnieuw een Harense voorsprong, dit keer dankzij een treffer van Joshua van Tongeren. Opnieuw Hoti zette zijn ploeg naast SBV. Op de 3-2 van Mart van Veghel had DESO geen antwoord meer. De 4-2 van Jaimy Knipping leek de beslissing en de 4-3 van Hoti (na een prachtige solo) kwam te laat. Gelukkig voor DESO verloor ook de andere titelkandidaat Wadenoijen, maar aan de andere kant is het ook opletten voor HRC’14 en Ophemert. Goed nieuws voor SBV was naast de winst dat Jordy van Outvorst na maandenlang blessureleed als invaller terugkeerde in de ploeg.

Ruwaard - Maaskantse Boys 4-1
Vanwege de blessure van Tom Wertenbroek moet Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni telkens puzzelen wie er onder de lat staat. De doelman van vandaag op bezoek bij Ruwaard maakte in ieder geval geen indruk. Bij de eerste drie goals (Saboer Wardak, Kerem Dogan en Jari Langenkamp) zag hij er niet heel betrouwbaar uit. Voor rust werd het ook nog 4-0 door Sarrhini Et-Tahouri en tekende Maaskantse Boys voor de 4-1. Ruwaard-trainer Eugene Geenen. “In de tweede helft hebben we niets meer weggegeven en zelf weinig gecreëerd. De jongens hebben wel keihard gewerkt. Deze drie punten hebben we nodig. Het is een mooie beloning voor deze groep en ook voor de spelers van lagere teams die ons hebben geholpen.”

OKSV - MOSA’14 1-3
Voor rust werd er niet gescoord in Overlangel, al waren er wel wat mogelijkheden. Na 48 minuten opende de thuisploeg de score door Ruben Peters. Daarna boog MOSA’14 de achterstand om. In de 67ste minuut was het Kevin Reijnders die de gelijkmaker binnen schoot. OKSV-trainer Freek Toren: “De bal wordt tegen de scheidsrechter aangespeeld. Door die aanraking gaat de bal de andere kant op net iets over de middenlijn en scoort MOSA’14. Bal tegen de scheidsrechter is een scheidsrechtersbal. We worden nu vier wedstrijden achter elkaar benadeeld door de beste mannen in het zwart. Ik weet wel dat je je daar niet achter moet verschuilen, maar we hebben onze handen al genoeg aan onszelf en de tegenstander. Dus dan valt het allemaal niet mee als dat vaak tegenzit.” Vijf minuten was het invaller Stan Koenders (die na 5 maanden zijn eerste minuten maakte) die de voorsprong binnenschoot nadat de bal breed werd gelegd door Reijnders. Vijf minuten voor de officiële speeltijd was het wederom Stan Koenders die de 1-3 binnen schoot. De Oijenaren eindigden met tien man nadat Mitchell van den Heuvel zijn tweede gele kaart kreeg.
Bij OKSV maakten twee spelers hun debuut. De 16-jarige Gillian Lam komt uit de jeugd, Nino Tamnge speelt normaal gesproken in het tweede, maar traint wel mee bij het eerste. Hij komt terug van een langdurige blessure.