Berghem Sport - Erp. (Foto: Jo van Herpen)
Berghem Sport - Erp. (Foto: Jo van Herpen)

1C: Berghem Sport speelt zich veilig en ziet Donny van Herpen terugkeren

  •   keer gelezen   Voetbal

BERGHEM | Berghem Sport won dit kalenderjaar nog niet, maar daar kwam afgelopen donderdag tegen Rhode verandering in. Vandaag wonnen de Berghemnaren met 3-0 van Erp en daarmee is handhaving in de eerste klasse C zo goed als zeker.


Donny van Herpen. (Foto: Jo van Herpen) 

Erp was bezig met een aardige serie, maar liep in Berghem tegen een duidelijk nederlaag aan. Via goals van Jip van de Camp, Valentijn Smits (of was het een eigen doelpunt) en Bram Gloudemans (die profiteerde van een fout van de keeper) werd het 3-0. Drie talentvolle doelpuntenmakers dus uit de eigen opleiding. “Dat is het verhaal van dit seizoen. We hebben heel veel jonge jongens ingepast. Dan is het niet altijd stabiel, maar ze hebben al wel ervaring mogen opdoen. Dat is heel goed voor hun ontwikkeling. Daarom is handhaving zo belangrijk, dan kunnen we volgend seizoen verder gaan bouwen”, aldus trainer Willem van der Burgt.


Berghem Sport - Erp. (Foto: Jo van Herpen) 

Afgelopen donderdag keerde Donny van Herpen terug als invaller. Hij revalideerde van een hernia en leek nooit meer in actie te kunnen komen voor de Berghemnaren. Vandaag stond hij in de basis. “Donny heeft ons echt verrast en we zijn heel blij dat hij nu op een mooie manier afscheid als voetballer kan nemen. En hij is nog zo belangrijk voor ons team. Een hele goede speler en met zijn ervaring belangrijk voor jonge teamgenoten.”


Berghem Sport - Erp. (Foto: Jo van Herpen)

Nemelaer - TOP 5-2
TOP was een maatje te klein voor Nemelaer. De thuisploeg nam een 4-0 voorsprong, waarna een eigen doelpunt en een treffer van Joeri Cuppen nog wat voor spanning zorgden. Het werd uiteindelijk 5-2, waarmee Nemelaer over TOP heengaat op de ranglijst.

HVCH - Rhode 1-1


Eerste klasse C:
Berghem Sport - Erp 3-0
HVCH - Rhode 1-1
Nemelaer - TOP 5-2
Best Vooruit - Leones 3-1
Alverna - EFC 5-2
Woezik - FC Eindhoven AV 2-3

1. HVCH 22-48
2. Best Vooruit 22-41
3. FC Eindhoven AV 22-39
4. Nemelaer 21-36
5. TOP 21-35
6. EFC 22-33
7. Alverna 21-29
8. Leones 22-29
9. Erp 21-28
10. Woezik 21-21
11. Berghem Sport 21-19
12. Brabantia 23-14
13. Rhode 21-12

TOP - Alverna
FC Eindhoven AV - Berghem Sport
Erp - Nemelaer
EFC - HVCH
Rhode - Woezik

Meer berichten