<p>Edwin Huibers in het shirt van Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)</p>

Edwin Huibers in het shirt van Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)

Edwin Huibers stopt ermee: ‘Er zijn geen wedstrijden die ik zonder pijn speel’

  •   keer gelezen   Voetbal

BERGHEM | Donny van Herpen is niet de enige ervaren speler in de selectie van Berghem Sport die stopt. Ook Edwin Huibers heeft aangegeven afscheid te nemen van het vaandelteam. “Ik heb er een tijd over nagedacht en heb besloten dat het nu genoeg is.”

Huibers is pas 29 jaar, maar stopt met voetballen op niveau. “Ik heb de laatste vier weken langs de kant gestaan met een gekneusde rib en heb er dus lang over na kunnen denken. Er zijn geen wedstrijden meer die ik zonder pijn speel en op maandag en dinsdag heb ik nog last. Daarom is nu het punt bereikt om te stoppen.”
Huibers begon met voetballen bij Berghem Sport en vertrok op zijn 8ste naar FC Den Bosch. Na 5 jaar verkaste hij naar TOP Oss, waarna hij door een gescheurde kruisband niet de overstap maakte naar de gezamenlijke jeugdopleiding met NEC. Hij keerde terug op het oude nest in Berghem, waar hij doorbrak in het eerste elftal. Vervolgens maakte hij de overstap naar DESO, koos hij daarna voor O.S.S.’20, ging hij terug naar DESO, maakte hij de stap naar Blauw Geel’38 en koos hij weer Berghem Sport. De cirkel is dus rond. “Qua carrière heb ik niks te klagen. Ik heb als voetballer een leuke tijd gehad, bij mooie clubs gespeeld en op een hoog niveau gevoetbald.”
Met Berghem Sport wil hij het huidige seizoen zo goed mogelijk afronden. “Ik heb afgelopen zondag tegen Erp als invaller 8 minuten meegedaan en hoop de komende drie duels in actie te komen. Dat we ons gaan handhaven, is erg knap met deze jonge spelersgroep. We hebben door blessures veel terug moeten vallen op jonge spelers uit het tweede of de jeugd, dat was een leerzame tijd voor ze. Ze hebben grote stappen kunnen zetten.”
Gaan we Huibers nog wel in actie zien bij een lager team? “Ik blijf lid van Berghem Sport en zal af en toe eens meedoen op zaterdag of zondag. Ik wil in ieder geval geen verplichtingen meer.”

Als speler van Blauw Geel’38.


Edwin Huibers bij DESO. (Foto: Ad Megens) 

Meer berichten