Berghem Sport verloor van FC Eindhoven AV. (Foto: Jo van Herpen)
Berghem Sport verloor van FC Eindhoven AV. (Foto: Jo van Herpen) (Foto: )

1C: Rhode gelooft nog in een klein wonder, TOP ziet speler stoppen en haalt verdediger UDI’19

  •   keer gelezen   Voetbal

HVCH vierde afgelopen week feest na het kampioenschap in de eerste klasse C en pakte vandaag een punt bij EFC: 2-2. Vooral onderin is het nu nog spannend. Wie gaat er meedoen aan de nacompetitie?

EFC - HVCH 2-2
HVCH-trainer Roy de Haan gaf tegen EFC vijf spelers speeltijd die de laatste maanden weinig hebben gespeeld. “Het podium was aan hen, ze hebben het goed gedaan. We hebben een behoorlijk niveau gehaald. Het was een leuke wedstrijd.” Tim Kamp en Tom Hekerman maakten de Heesche doelpunten.


EFC - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

Rhode - Woezik 3-2
Door de 5-2 nederlaag van Berghem Sport (goals Bram Gloudemans en Stef van den Broek) bij FC Eindhoven AV heeft Rhode het gat verkleind tot vier punten. De ploeg van trainer Hans Lathouwers won met 3-2 van Woezik. 

Kyron Brus (1-1), Geert Oerlemans (2-1) en Mark van der Zanden (3-1) tekenden voor de doelpunten van de thuisploeg. Lathouwers: “We misten vandaag zoveel spelers, dat is eigenlijk het hele seizoen al zo. Als ik zie hoe de jongens die erin stonden en invielen het hebben gedaan, kan ik ze alleen maar een compliment geven. In de laatste twintig minuten stonden er drie jongens uit de jeugd in.” Lathouwers beseft dat rechtstreekse handhaving erg lastig gaat worden. Zijn ploeg moet de komende twee duels winnen en Berghem Sport mag niet winnen. “We geloven er nog in en anders zijn we nu vertrouwen aan het tanken voor de nacompetitie. Het is jammer dat we geen zes punten meer hadden, die verdienden we echt. Als je echter onderaan staat, heb je net dat beetje extra pech.”


Hans Lathouwers, trainer van Rhode.

TOP - Alverna 1-1
Owen Mbila opende na 16 minuten de score namens Alverna. Joeri Cuppen trok halverwege tweede helft de stand gelijk. TOP-trainer Bas Gösgens: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar wat niet goed genoeg was, was de eindpass.” Voor TOP staat er eigenlijk niets meer op het spel. Of Gösgens teleurgesteld is in het verloop van de competitie? “We hebben een te smalle selectie om ergens voor mee te draaien. Vandaag bijvoorbeeld zaten er drie jeugdspelers op de bank en stonden er zes jongens van 19 of 20 jaar in het veld.” Volgend seizoen mag de lat hoog worden gelegd. “We hebben dan een heel aardige selectie. Eigenlijk in iedere linie komt er versterking bij.” Een speler die niet meer terugkeert is Gijs Appeldoorn. De centrale verdediger heeft de club laten weten te stoppen. UDI’19-verdediger Noud Kraan komt de Osse club versterken.


Gijs Appeldoorn.

Erp - Nemelaer 0-5
Nemelaer wil meedoen aan de nacompetitie en is op stoom. Tegen Erp stond het met rust al 0-3, in de tweede helft prikten de gasten er nog twee treffers bij: 0-5.

Eerste klasse C:
Erp - Nemelaer 0-5
TOP - Alverna 1-1
EFC - HVCH 2-2
Rhode - Woezik 3-2
FC Eindhoven AV - Berghem Sport 5-2

1. HVCH 23-49
2. FC Eindhoven AV 23-42
3. Best Vooruit 22-41
4. Nemelaer 22-39
5. TOP 22-36
6. EFC 23-34
7. Alverna 22-30
8. Leones 22-29
9. Erp 22-28
10. Woezik 22-21
11. Berghem Sport 22-19
12. Rhode 22-15
13. Brabantia 23-14

Berghem Sport - TOP
Best Vooruit - FC Eindhoven AV
Woezik - Erp
Alverna - Leones
Nemelaer - Rhode

Meer berichten