OSS'20 klopte GVV Unitas en heeft nu zes punten op zak.
OSS'20 klopte GVV Unitas en heeft nu zes punten op zak. Foto: Jeroen Engelen

O.S.S.’20 gedeeld derde na winst op Unitas

Voetbal 1.078 keer gelezen

OSS | SV O.S.S.’20 heeft de eerste thuisoverwinning op zak. GVV Unitas werd op eigen veld met 2-0 geklopt. Daardoor klimmen de Ossenaren naar een gedeelde derde plaats in de Derde Divisie Zondag.

Gemakkelijk ging het allemaal niet, want het was tegenstander Unitas die vol energie aan de wedstrijd begon en daarmee de thuisploeg het eerste kwartier vast op eigen helft zette. Echte kansen leverde dit echter niet op. Daarna kwam O.S.S.’20 vaker op de helft van Unitas en kreeg het twee grote kansen op de openingstreffer: eerst was het centrale verdediger Jari van Ginkel, die van dichtbij net over schoot, en even daarna werd spits Stan van Ballegooi helemaal vrijgespeeld. Het lukte hem niet de bal langs de keeper te werken. Vijf minuten voor rust kwam O.S.S.’20 dan toch op voorsprong door een doelpunt van spits Jos Pelzer, die de bal onhoudbaar onder de lat kopte: 1-0.

Druk Unitas, doelpunt O.S.S.’20
De tweede helft wisselde Unitas drie keer, waarmee de gasten uit Gorinchem een overwicht op het middenveld creëerden en O.S.S.’20 flink onder druk zetten. Bij een van de zeldzame uitbraken kreeg O.S.S.’20 echter een penalty. Opnieuw Pelzer kroonde zich tot doelpuntenmaker. Unitas bleef ook na de 2-0 vol druk zetten op de achterhoede van de Ossenaren, die netjes overeind bleef. Met wissels voor de moegestreden Bob Zonnenberg en Kay van der voorst kwam er met het inbrengen van centrale verdediger Joep van der Rande als achterste verdedigende middenvelder meer rust voor voor de thuisploeg. De andere invaller, Hidde van Dijk, bracht langzaamaan de aanvallende balans terug op het middenveld, waardoor O.S.S. langzaam ook het initiatief terugkreeg.
Met iets slimmer spel had de uitslag nog hoger uit kunnen vallen. De goed ingevallen centrumspits Jari van Erp was meermaals een ideale ‘target man’. Doelpunten bleven echter uit, maar de zege voor O.S.S.’20 kwam na de tweede goal geen moment meer in gevaar.