Blauw Geel'38 versloeg afgelopen zondag UDI'19.
Blauw Geel'38 versloeg afgelopen zondag UDI'19. Foto: Gerard Beekmans

Doordeweekse speelronde in Derde Divisie

Voetbal 1.481 keer gelezen

VEGHEL | Op woensdag 7 september vindt een doordeweekse speelronde plaats in de Derde Divisie Zondag. Blauw Geel’38/JUMBO speelt thuis tegen USV Hercules. UDI’19/CSU en O.S.S.’20 wachten een uitwedstrijd tegen respectievelijk GVV Unitas en VV Dongen.

Niels van Casteren heeft vooralsnog weinig te klagen. De oefenmeester van Blauw Geel’38 zag zijn elftal tot nu toe goed voor de dag komen. Twee prima wedstrijden leverden echter ‘maar’ twee punten op. Dankzij de derbyzege op UDI’19 afgelopen zondag is het puntentotaal nu vijf. “Prima maar niet excellent. Maar als je na drie wedstrijden nog ongeslagen bent, mag je niet klagen”, aldus Van Casteren, die zijn elftal prepareert voor de ontmoeting met USV Hercules. De Utrechters zijn ook prima begonnen aan de nieuwe jaargang met twee overwinningen en één nederlaag.

O.S.S.’20 treft hekkensluiter
Het als zevende geklasseerde O.S.S.’20 kan precies dezelfde cijfers overleggen: zes punten, voortgekomen uit twee zeges en één nederlaag. Vooral de manier waarop de Ossenaren afgelopen zondag te sterk waren voor GVV Unitas zal Roy de Haan sterken in zijn gedachte dat zijn manschappen een rol van betekenis kunnen spelen dit seizoen. Hekkensluiter VV Dongen lijkt op papier geen problemen op te hoeven leveren voor O.S.S.’20. De West-Brabanders verloren tot nu toe alles en incasseerden al acht doelpunten.


UDI’19 speelde in 2019 ook tegen GVV Unitas. (foto: UDI’19/CSU)

UDI’19 naar Gorinchem
Na afloop van het in zijn ogen onnodige verlies tegen Blauw Geel’38 afgelopen zondag sprak UDI-trainer Lodewijk de Kruif met de collega’s van DTV Uden. In dat interview gaf hij aan dat zijn ploeg zichzelf ‘snel moet gaan belonen’. “We creëren genoeg. Net als onlangs tegen TOGB, maar we moeten nu de kansen wel gaan afmaken. Dan win je dit soort wedstrijden.” Door de tweede nederlaag op rij dreigt UDI’19 al vroeg in het seizoen achterop te geraken. Om de aansluiting met de middenmoot te hervinden, mag woensdagavond alvast niet verloren worden tegen GVV Unitas in Gorinchem.
Alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant