OSS'20 won op de valreep van Dongen.
OSS'20 won op de valreep van Dongen. Foto: Jeroen Engelen

Derde zege O.S.S.’20, Blauw Geel’38 verspeelt voorsprong, weer verlies UDI’19

Voetbal 841 keer gelezen

DONGEN | O.S.S.’20 heeft woensdagavond de derde overwinning op rij geboekt. De Ossenaren grepen de winst (2-3) tegen Dongen in blessuretijd. Blauw Geel’38 bleef ongeslagen, maar verspeelde wel een 2-0 voorsprong tegen USV Hercules. In Veghel werd het 2-2. UDI’19 ging opnieuw onderuit. Met tien man werd verloren bij GVV Unitas: 1-0.

Blauw Geel’38 kwam uitstekend uit de startblokken tegen Hercules. De Veghelnaren speelden attractief en domineerden het eerste half uur. Door goals van Max Boonstoppel (counter) en Lars Loermans leidde de thuisploeg met 2-0 en leek het op weg naar een gemakkelijke overwinning. Uit het niets kwam Hercules na een dik half uur spelen op 2-1, waarna de wedstrijd meer in balans kwam. Zeker in de tweede helft kende Blauw Geel’38 meer moeite met de Utrechters, die ook op 2-2 kwamen. Consternatie was er halverwege het tweede bedrijf, toen Koen van der Zanden doel trof, maar zijn goal op advies van de grensrechter werd afgekeurd. Ondanks kansjes aan beide kanten bleef de stand gehandhaafd. Met zes punten uit vier duels is Blauw Geel’38 nog steeds ongeslagen, maar het katertje na dit onnodige puntenverlies zal donderdag nog wel even doorwerken.

O.S.S.’20 op valreep voorbij Dongen
O.S.S.’20 won in een heuse thriller bij Dongen voor de derde keer op rij. Bart Spierings schoot na een knappe rush in blessuretijd de bevrijdende 2-3 tegen de touwen. De hekkensluiter speelde een prima partij en kwam ook op 1-0, maar door goals van Tony de Groot en Jos Pelzer (met een fraaie omhaal) leidde O.S.S.’20 vroeg in de tweede helft met 1-2. Terwijl het wachten was op de 1-3, maakte Dongen via Sel Basmeijer gelijk. Een puntendeling leek in de maak, maar Spierings besliste anders. O.S.S.’20 is nu een van drie ploegen met negen punten, alleen ADO’20 is nog zonder puntenverlies.

UDI’19 opnieuw met tien man onderuit
UDI’19 leed woensdagavond bij GVV Unitas alweer de derde nederlaag op rij. De Udenaren speelden een dik uur met tien man, omdat Stijn van den Broek na zijn tweede gele kaart al vroeg moest inrukken. Met elf tegen tien hield UDI nog lang stand, maar Mauritsio Helstone dompelde een kwartier voor het einde de gasten in rouw: 1-0. UDI’19 staat nu voorlaatste en speelt zondag de derby tegen Gemert, dat derde staat.

Blauw Geel'38/JUMBO verspeelde thuis een 2-0 voorsprong tegen USV Hercules.
Blauw Geel'38/JUMBO verspeelde thuis een 2-0 voorsprong tegen USV Hercules.
OSS'20 won op de valreep van Dongen.
OSS'20 won op de valreep van Dongen.
Blauw Geel'38/JUMBO verspeelde thuis een 2-0 voorsprong tegen USV Hercules.
OSS'20 won op de valreep van Dongen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant