HVCH is de trotse koploper in de Vierde Divisie.
HVCH is de trotse koploper in de Vierde Divisie. Foto: Ruud Schobbers

HVCH op bezoek bij Moerse Boys: ‘De effectiviteit mag nog omhoog’

Voetbal 1.479 keer gelezen

HEESCH | Supporters van HVCH zullen afgelopen week regelmatig voor het slapengaan nog even Teletekstpagina 897 ‘on hold’ hebben gezet. De promovendus uit Heesch is de trotse koploper in de Vierde Divisie en reist zodoende zondag vol vertrouwen af naar Zundert.

“Ik ben uiteraard tevreden met onze seizoensstart”, blikt trainer Marc van de Ven terug op de eerste twee wedstrijden. “Zonder dat je vooraf weet wat je kunt verwachten, had ik een gelijkwaardige wedstrijd tegen Unitas (3-1 winst) verwacht en dacht ik tegen Hoogland dat we het zwaarder zouden krijgen dan we het uiteindelijk hebben gehad. Na 90 minuten stond het 2-1, maar we hebben zes a zeven 100% kansen gekregen. ‘Onmachtig’, noemden zij hun eigen optreden. Dat is toch een mooi compliment. In balbezit zijn we beide wedstrijden heel dominant geweest, maar als je zoveel kansen krijgt, moet je een wedstrijd sneller beslissen. De effectiviteit mag dus nog omhoog.”

Moerse Boys
De tegenstander van komende zondag, Moerse Boys, speelde beide wedstrijden tot nu toe gelijk: tegen Halsteren werd het 1-1, bij Kampong werd met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg uit West-Brabant stelde vorig seizoen via de nacompetitie handhaving in de hoofdklasse (nu Vierde Divisie) veilig. “Sommige tegenstanders spelen op zaterdag en dat biedt onze mensen dan de kans om te gaan kijken. Zodoende weten we wel het een en ander over Moerse Boys, maar we gaan sowieso uit van onze eigen kracht.”
Reden om zijn elftal om te gooien, is er volgens Van de Ven niet. “Twee jongens die voorheen basisspeler waren, zijn later teruggekomen van vakantie. Die moeten hun plek weer opnieuw gaan verdienen.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant