UDI'19 speelt zondag de derby tegen Gemert.
UDI'19 speelt zondag de derby tegen Gemert. Foto: Bas Delhij

Weer derby voor UDI’19, Blauw Geel’38 treft UNA; OSS’20 wacht lange trip

Voetbal 1.472 keer gelezen

GEMERT | UDI’19 is ongelukkig begonnen aan het seizoen. De promovendus is na vier wedstrijden nog altijd zonder zege. Dan is Gemert wellicht niet de meest ideale tegenstander. Ook Blauw Geel’38 wacht een Brabants onderonsje, thuis tegen UNA. Het prima presterende O.S.S.’20 maakt de lange reis naar DEM Beverwijk.

Op papier dus drie lastige wedstrijden voor de drie Derde Divisieclubs uit de Kliksport-regio. Het mooiste affiche is dat tussen Gemert en UDI’19. De oude rivalen troffen elkaar in het verleden al regelmatig, al was dat meestal in de Hoofdklasse. Tegen Blauw Geel’38 liet UDI’19 afgelopen week zien het niveau aan te kunnen, maar de effectiviteit moet een stuk omhoog om niet al vroegtijdig in grote problemen te geraken. Gemert is in goede doen. Met drie overwinningen in vier wedstrijden staan zij op een gedeelde tweede plaats.

Lange trip voor O.S.S.’20
O.S.S.’20 kan dezelfde papieren overleggen als Gemert, al kwam de overwinning tegen hekkensluiter Dongen (3-2) afgelopen woensdag vanuit de tenen. Eerder werd ook al tegen Baronie de winnende in de slotfase gemaakt. Het zegt iets over de kracht van de ploeg van trainer Roy de Haan, die een lange trip wacht naar Beverwijk. DEM is een gedegen middenmoter, die tot op heden tweemaal won en tweemaal verloor. Overigens incasseerde DEM al negen tegentreffers (alleen JOS/W en Dongen hebben er meer).

Efficiencyslag te maken
Blauw Geel’38 is nog altijd ongeslagen, maar voor de derde keer in vier wedstrijden voelde een gelijkspel (afgelopen woensdag 2-2 tegen Hercules) als een nederlaag. Voetballend is het allemaal prima wat de Veghelnaren laten zien, maar er is nog een flinke efficiencyslag te maken. UNA wacht nog altijd op de eerste overwinning.
Alle wedstrijden in de Derde Divisie Zondag beginnen om 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant