Blauw Geel'38 ging met tien man onderuit tegen UNA. Foto: Gerard Beekmans
foto’s

Bemoedigend gelijkspel UDI’19; verlies OSS’20 en Blauw Geel’38

Voetbal 2.141 keer gelezen

GEMERT | UDI’19/CSU heeft de tweede derby in een week tijd gelijkgespeeld. De Udenaren behaalden een bemoedigend gelijkspel bij titelkandidaat Gemert: 0-0. Blauw Geel’38/Jumbo ging met tien man onderuit tegen UNA (0-4), terwijl O.S.S.’20 in Beverwijk met 3-1 verloor.

Door Martijn Schwillens

Het blijft een probleem dit seizoen voor UDI’19: scoren. Alweer voor de derde keer in vijf wedstrijden - ditmaal op bezoek bij Gemert - kwamen de Udenaren niet tot scoren. Gelukkig betekende ‘de nul’ dit keer geen nederlaag voor de manschappen van trainer Lodewijk de Kruif, die tegen Gemert een gretig indruk maakten en bij vlagen ook gevaarlijk voor het doel wisten te komen. Na een weinig verheffende openingsfase nam Gemert uiteindelijk het initiatief, maar waren het de gasten die voor rust de beste kansen kregen. Jan van de Haterd had de 0-1 op zijn schoen, maar hij vond doelman Romeo Okonkwo. Jeroen van Schoonhoven kreeg een vrije kopkans, maar zijn inzet verdween over het doel. Jasper Waalkens testte met een schot van afstand de handschoenen van Ralph Vos.
In de tweede helft was Gemert scherper en moest UDI’19 achteruit. De gasten hadden daarbij mazzel dat Ralph Kemper de lat raakte en Vos goed kon pareren. Joey Verhoeven (van de lijn) en Waalkes (vanaf eigen helft) waren eveneens dicht bij de 1-0. Omdat die uitbleef, mocht UDI’19 blijven hopen op de eerste competitiewinst. Alleen Van de Haterd (over) was nog dichtbij een doelpunt in een wat tegenvallende derby.

Blauw Geel’38 met tien man hard onderuit
Blauw Geel’38 liep thuis tegen UNA tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Aanvankelijk was de thuisploeg beter en via Dave de Meij ook een keertje dichtbij de 1-0. Kentering in de wedstrijd was een rode kaart voor doelman Jordy Zielschot, die een doorgebroken speler neerhaalde. Extra pijnlijk voor Blauw Geel was dat Mitchel van Rosmalen de resulterende vrije trap meteen binnenschoot: 0-1. Met tien tegen elf kon de formatie van coach Niels van Casteren in eerste instantie nog meekomen en Koen van der Zanden had de gelijkmaker moeten maken toen hij alleen voor de keeper verscheen. Enkele minuten later maakte Brian Boogers de 0-2. In de slotfase tilden Niek van Boekel en Max van den Akker de marge nog naar vier.

O.S.S.’20 na rust onderuit in Beverwijk
O.S.S.’20 heeft de verre uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk met 3-1 verloren. Tony de Groot maakte al vroeg de 0-1 op aangeven van Jos Pelzer, maar gedurende de wedstrijd werd DEM sterker en wist dit overwicht ook om te zetten in een voorsprong, waarbij de verdediging van de Ossenaren er bij de 2-1 (uit een vrije trap die door iedereen werd gemist) slecht uitzag. Op zoek naar de gelijkmaker counterde DEM uiteindelijk naar de 3-1, waarmee de tweede seizoensnederlaag een feit was.