HVCH ontvangt zondag EVV Echt.
HVCH ontvangt zondag EVV Echt. Foto: Ruud Schobbers
vierde divisie

Koploper HVCH ontvangt ‘koning gelijkspel’ EVV

Voetbal 1.023 keer gelezen

HEESCH | Met negen punten uit drie wedstrijden gaat het crescendo bij HVCH. De trotste koploper van de Vierde Divisie speelt zondag op eigen veld tegen het nog ongeslagen EVV Echt, dat met drie gelijke spelen op rij een tegenvallende seizoenstart beleeft.

Toch zal uit de late zege op Moerse Boys (2-3) van afgelopen zondag een waarschuwing uitgaan. De Heesche formatie verspeelde daarin een 0-2-voorsprong. Elke trainer hekelt gemakzucht bij zijn spelers en juist dat is wat HVCH bijna de das omdeed in Zundert. Dat de ploeg alsnog de winst veiligstelde, zegt vooral iets over het momentum. Trainer Marc van de Ven zal het ongetwijfeld doorspreken op de training deze week.

Wie is de favoriet?
Toch gaat het te ver om HVCH direct als favoriet te bestempelen voor de ontmoeting met EVV Echt van komende zondag. De Limburgers degradeerden afgelopen seizoen (tegen UDI’19) uit de Derde Divisie en speelden tot nu toe alles gelijk (1-1, 1-1 en 0-0). Het gelijkspel tegen Kampong mag op zich nog best als een goed resultaat worden geschouwd, want EVV kreeg tweemaal rood. Diyar Acik en spits Bjorn Stassen scholden tegen de scheidsrechter en zijn vanwege hun rode kaart geschorst tegen HVCH. Waar EVV het scoren erg lastig afgaat (slechts twee goals), wist HVCH al acht keer het vijandelijke doel te vinden. Bovendien werden die acht goals ook nog eens verdeeld over vijf verschillende doelpuntenmakers. Het vertrouwen in de goede afloop zal bij HVCH groot zijn...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant