Blauw Geel'38 versloeg Baronie op overtuigende wijze. Foto: Gerard Beekmans
foto’s

Heerlijk bekeravondje Blauw Geel’38; OSS’20 en UDI’19 uitgeschakeld

Voetbal 2.031 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel’38/JUMBO heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de eerste ronde van de KNVB-Beker. De Veghelnaren beloonden een prima partij tegen Baronie met een ruime overwinning (4-0). Voor OSS’20 en UDI’19 viel het doek.

Blauw Geel’38 startte sterk en kwam al snel op voorsprong toen Dave de Meij een vrije trap van Metin Alkir verlengde: 1-0. De mannen van trainer Niels van Casteren bleven ook daarna sterker, maar De Meij en Alkir faalden in de afwerking. In het laatste kwartier sloeg Blauw Geel’38 driemaal toe. Lars Loermans rondde een voorzet van Yassin Nasser af, waarna Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof in de slotfase de marge naar vier tilden: 4-0.

UDI na verlenging uitgeschakeld
Blauw Geel’38 is de enige ploeg uit de Kliksport-regio die in de koker voor de eerste ronde van de KNVB-beker verdwijnt, want OSS’20 en UDI’19 werden uitgeschakeld. De Udenaren leken 45 minuten lang op weg naar een stuntje tegen tweede divisieclub OFC, maar een 0-2 voorsprong werd verspeeld waarna OFC in de verlenging - ondanks tien man - uitliep naar een 6-2 overwinning.

O.S.S.’20 verloor van Excelsior’31. - Foto: OSS’20

Wereldgoal niet voldoende voor OSS’20
OSS’20 kon het net niet bolwerken tegen Excelsior’31. De gasten uit Rijssen namen een 0-2 voorsprong. Tony de Groot bracht met een wereldgoal (vanaf 45 meter) de spanning terug. Invaller Jari van Erp was nog dichtbij de 2-2, maar ondanks twaalf minuten blessuretijd (duel was twee keer stilgelegd vanwege rookbommen die door de Excelsior-aanhang waren afgestoken) kwam er geen verschil meer in de stand.