TOP en Margriet begonnen het seizoen met een gelijkspel.
TOP en Margriet begonnen het seizoen met een gelijkspel. Archieffoto: Kliksport

4F: OSS’20 wint eerste wedstrijd van het seizoen, drie keer Oss vs Tilburg

Voetbal 970 keer gelezen

OSS | OSS’20 wint de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen het Tilburgse TSVV Merlijn met 4-2. De andere twee zaterdagploegen uit Oss van sv TOP en RKSV Margriet haalden beiden één punt uit de competitiestart tegen andere Tilburgse ploegen.

Door: Cis van Pinxteren

OSS’20 stond tegen TSVV Merlijn snel op een achterstand, voor de 60ste minuut scoorden de Tilburgers de 2-0. Daarna toonde Oss’20 veerkracht door snel op 2-2 en uiteindelijk op 2-4 te komen. Pim Ermers was met twee doelpunten uitblinker, Rick van der Zanden en Reno Tijssen scoorden beiden eenmaal. Het zaterdagteam staat na één speelronde op een gedeelde eerste plek met vier andere ploegen: Kerkwijk, DBN’22, BZC’14 en Rood-Wit Veldhoven.

Gelijkmaker Ter Haar
Ook het eerste zaterdagteam van sv TOP speelde haar eerste wedstrijd tegen een Tilburgse tegenstander. Thuis moest het elftal onder leiding van Bas van der Ven het opnemen tegen FC Tilburg. Bram ter Haar was dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet trof de paal. FC Tilburg maakte niet lang daarna de 0-1 en miste nog een strafschop in de eerste helft. In het tweede bedrijf wist de gevaarlijke man vandaag, Bram ter Haar, alsnog te scoren na een pass van Maarten Spanjers. “Uiteindelijk hadden we allebei de kansen om met 2-1 te winnen. Een gelijkspel was dus wel een terechte en verdiende uitslag”, vertelt trainer Bas van der Ven.
RKSV Margriet speelde met 1-1 thuis gelijk tegen het eerste zaterdagteam van de amateurs van Willem II.