Afbeelding

Doelpuntloze, boeiende kraker bij O.S.S.'20

Voetbal 112 keer gelezen
OSS - Een 0-0 wedstrijd hoeft lang niet altijd saai te zijn. Dat bewezen O.S.S.'20 en VC Vlissingen donderdagavond op een goed gevulde Rusheuvel. Beide ploegen scoorden niet, maar de spanning maakte een hoop goed. Zondagmiddag staat de return in Zeeland op het programma, waar voor de winnaar een ticket voor de finale van de nacompetitie ligt.

[image=308049]

VC Vlissingen en O.S.S.'20 zijn bekenden van elkaar. Vorig seizoen kwamen de elftallen elkaar tegen in de eerste klasse, waarin de Zeelanders kampioen werden en de Ossenaren via de nacompetitie promoveerden. VC Vlissingen won toen in Oss, O.S.S.'20 in Vlissingen. De bezoekers lieten ook vandaag zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Een elftal met veel technische bagage, maar daarin schuilt ook direct de zwakte. Zonder de geschorste topscorer Josimar Pattinama was er geen echte goalgetter in de Zeeuwse basis. Gelegenheidsspits Raymond Wolff kreeg het vertrouwen als diepste spits, maar liet in de eerste helft twee dotten van kansen liggen. Vooral de eerste gemiste kans werkte bij het thuispubliek op de lachspieren. Na een goede actie van Abdu Abdendi (ook wel 'De Slang' genoemd) kon Wolff voor open doel binnen schieten, maar hij werkte de bal over. Niet veel later kreeg hij een vrije schietkans en zag hij doelman Rick van der Leest redding brengen. De grote kansen waren voor de bezoekers, maar qua veldverhoudingen ging het gelijk op. O.S.S.'20 werd ook regelmatig gevaarlijk, maar inzetten van onder andere Tony de Groot en Bob van Lith zorgden er niet voor dat Mohammed el Bekkaoui in grote problemen kwam. El Bekkaoui ja, de keeperstrainer van 48 jaar die vanwege blessureleed bij de andere doelmannen onder de lat staat.

[image=308054]

El Bekkaoui, met een respectabel buikje, kwam ook in de tweede helft niet meer in de problemen. En daar had O.S.S.'20 meer mee moeten doen. Op een kopbal van Tony de Groot net na rust na dwong de thuisploeg het eerste half uur vrijwel niets af. De juiste eindpass ontbrak en er werd zelden van afstand geschoten. In het laatste kwartier zorgde voornamelijk vleugelspits Bob van Lith voor gevaar, maar ook hieruit ontstonden geen levensgrote kansen. Het probleem van O.S.S.'20 was ook het probleem aan de andere kant. Vlissingen was de ploeg met het betere spel na rust en de grootste kansen. Maar de Zeelandse voorwaartsen (velen ook goede zaalvoetballers) wilden het vaak te mooi doen en hadden vaker de trekker over moeten en kunnen halen. Iets wat Pattinama wel kan, de spits die er zondag weer bij is.

[image=308055]
[image=308050]

'Onrustig'
O.S.S.'20-trainer Maarten van Vugt was na afloop niet helemaal tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "We hadden een iets hoger niveau kunnen halen. Ik vond dat we soms onrustig waren en dat de eindpass beter moest. Ook hadden we de trekker eerder over moeten halen. Het komt teveel voor dat we de bal eerst willen controleren." Zondag maken de Ossenaren kennis met Josimar Pattinama, die vandaag geschorst was. De spits van VC Vlissingen scoorde dit seizoen 31 keer in de Hoofdklasse A. "Pattinama komt terug en daar moeten we zeker op gefocust zijn. Maar aan de andere kant: als je naar onze uitduels kijkt dit seizoen, waren we denk ik kampioen geworden. We zijn nu zo dichtbij en willen heel graag de finale halen."

[image=308053]

[image=308052]

[image=308051]

[image=308048]

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Joris Razenberg, Martijn Kuijpers, Martijn van der Sande, Jevaro Ikanubun, Erwin Stadhouders, Richard van der Venne (90. Ferdy van den Berg), Luuk van Dijk, Ferhat Coskun (70. Joey Schuurmans), Tony de Groot en Bob van Lith.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant