Afbeelding

Cruciale weken toekomst Klaas Wels

Voetbal 225 keer gelezen
OSS – In zijn hoofd is Klaas Wels wellicht bezig zijn met de eerste competitiewedstrijd van 2012 met FC Oss tegen FC Emmen vrijdag 13 januari, maar ook op lange termijn zijn er genoeg onderwerpen om over na te denken. In de wintermaanden zijn contractbesprekingen en evaluaties gesprek van de dag in de voetbalwereld. Ook de 38-jarige assistent-trainer van FC Oss wacht nog op uitsluitsel over zijn toekomst. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin in Oss en hoopt op verlenging. "Ik sta op een belangrijk punt in mijn leven, over een aantal weken is er meer duidelijkheid", aldus Wels.

[image=192645]

Hij speelde één jaar betaald voetbal bij FC Den Bosch en vierde hoogtijdagen bij RKSV Schijndel. Als hoofdtrainer samen met Pieter Tuns bij Best Vooruit kwam hij in 2010 bij FC Oss als naaste man van Dirk Heesen. Een heftige tijd. "We waren bijna dood als club. FC Oss was gedegradeerd uit de Jupiler League en we moesten ons op amateurniveau een weg terugvechten als een waardig betaald voetbal organisatie." Wels vierde het kampioenschap en geniet nu van zijn werk bij FC Oss in Jupiler League. "Het niveau ligt op alle gebieden veel hoger in het betaald voetbal. Er wordt intensiever getraind, het denkvermogen ligt hoger en de kwaliteit gaat er op vooruit. Het is voor mij als trainer een uitdaging om daar dagelijks mee in de weer te zijn."

Cruciale fase
Net als veel spelers bij FC Oss is ook Wels een semiprof in het voetbal. Hij werkt in de ochtend als hypotheekadviseur in Oss om vervolgens in de middag de training te verzorgen bij de Osse club. Wels heeft een contract voor een half jaar als hypotheekadviseur. "Het zijn spannende tijden in mijn leven op deze manier. Ik wil sowieso als assistent-trainer in het betaald voetbal werkzaam blijven, dat is mijn grootste wens. Ik heb echter ook een gezin wat ik moet onderhouden dus hopelijk passen de puzzelstukjes binnenkort goed in elkaar." Hij gaat eind januari met FC Oss om de tafel om zijn toekomst in Oss te bespreken.

Discipline
Wels geeft aan zich goed te hebben ontwikkeld de afgelopen twee jaar. "Als je elke dag traint kun je veel specifiekere accenten leggen. Je bent meer gericht op de ontwikkeling van individuen. Ook het managen van het team en de groepsprocessen die daarbij komen kijken, heb ik goed doorontwikkeld. Natuurlijk blijf ik die trainer die zo nu en dan nog wel eens flink kan ontploffen, maar mijn professionaliteit is gegroeid." Wels staat bekend als een trainer die discipline in een hoog vaandel heeft staan. "Er moet absoluut gelachen worden, maar spelers moeten weten wanneer ze aan de bak moeten. Ik ben zeer perfectionistisch ingesteld. Oefeningen mogen technisch best fout gaan zolang er maar fanatiek en serieus wordt gewerkt."

Tweede seizoenshelft
Het tot dusver wisselende seizoen van FC Oss gaat volgens Wels veranderen. Hij hoopt dat spelers elkaar corrigeren op taken die zij binnen de lijnen moeten uitvoeren. "We hebben een fantastisch middenveld met een diversiteit aan spelers die elkaar goed kunnen aanvullen. Als we elkaars kwaliteiten beter benutten gaan we absoluut stijgen op de ranglijst. We zullen geen zesde worden maar we eindigen hoger dan waar we nu staan", aldus Wels.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant