5I: Trainer Ulysses doet 90 minuten mee, honderdste tegengoal voor sv Ruwaard

Voetbal 198 keer gelezen

Koploper Herpinia is weer een stapje dichterbij de titel in de vijfde klasse I. Op bezoek bij Achilles Reek werd met 1-3 gewonnen. Nummer twee Vorstenbossche Boys haalde uit bij SBV: 0-7. Onderin liep sv Ruwaard tegen GVV'57 tegen de honderste tegengoal aan.

Herpinia stond vandaag niet onder leiding van trainer Niek Nelissen, die op skivakantie in Italië is. Volgens zijn assistent Roel van de Boom boekte Herpinia een terechte overwinning tegen een lastig Achilles Reek. "Achilles heeft het ons in Herpen ook moeilijk gemaakt en toen wonnen we met 4-3. Voetballend was het niet best van beide kanten, maar er was een hoop strijd." Het waren de Herpenaren die in de eerste helft op voorsprong kwamen door een goal van Rick van Griensven. Op slag van rust tekende Mathijs van de Steen voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft, waarin Achilles Reek al snel een grote kans miste, zorgden twee penalty's voor de beslissing. De eerste was twijfelachtig, maar werd benut door Mark van der Velden. De tweede was terecht en opnieuw Van der Velden was het die de bezoekers liet juichen.

Vorstenbossche Boys haalt uit
SBV had gezien de uitslag niks in te brengen tegen Vorstenbossche Boys. De bezoekers gingen na afloop douchen met een 0-7 overwinning. Bij de gasten kwamen Noud Donkers (twee), Ronald Bijl, Jordy van Heeswijk (twee), Marvin van Heeswijk en Wesley Dekkers tot scoren.

Gelijkspel in Oijen
MOSA'14 tegen Maaskantse Boys eindigde in een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg miste in het begin van de wedstrijd een grote kans en Rens van den Heuvel raakte de paal. Aan de andere kant was het vlak voor rust raak via Jochem Donkers. In de tweede helft boog MOSA'14 de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst benutte Van den Heuvel een penalty, zes minuten later kopte Bart van Grinsven uit een vrije trap raak. Vijf minuten voor tijd zorgde Bart Wetzer voor de gelijkmaker.

Ulysses klopt OKSV
Bij Ulysses een verrassend gezicht in de basis. Vanwege personele problemen speelde trainer Sander Janssen 90 minuten mee met de Megenaren. Met Janssen in het elftal won de thuisploeg met 2-1 van OKSV. Via Willem Brouwer kwam Ulysses op voorsprong, maar Perr Hidding trok de stand in de eerste helft weer gelijk. Zo'n tien minuten voor tijd scoorde Niek Beck de winnende goal voor de gastheren.

GVV'57 - Ruwaard 1-0
Ruwaard kreeg vandaag de honderdste tegengoal van het seizoen om de oren. In Grave zorgde een eigen goal van Nicky Exters voor de 1-0 eindstand. Na een positieve week, waarin een nieuw bestuur werd gekozen, volgde dus een nederlaag voor het vaandelteam. Trainer William Gorissen was echter na afloop niet ontevreden. "Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. We hadden vandaag meer verdiend en twee tot drie open kansen gehad."

Ravenstein - VCO 2-0