Yvonne en Thomas den Biggelaar.
Yvonne en Thomas den Biggelaar.

Genieten bij Da Tommaso in Osse centrum

Zakelijk 3.442 keer gelezen

OSS | Italië zit in het bloed van Yvonne en Thomas den Biggelaar. De Ossenaren openden in juli van dit jaar Da Tommaso aan de Peperstraat 10. Nieuw bij het restaurant in het Osse centrum is de lunch. "Lekker genieten, daar gaat het hier om."

Yvonne en Thomas runden zo'n twee jaar een Italiaanse delicatessenzaak in 't Gengske verderop in het centrum, maar in september van dit jaar gingen de deuren daar dicht om zich volledig te richten op Da Tommaso. "Een plek waar het leuk en gezellig is, waar je relaxed kunt zitten en kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes", aldus het Osse echtpaar.

Vers
Na het eerste half jaar lanceert het echtpaar het vaste concept van Da Tommaso. "We hebben wat dingen uitgeprobeerd en zijn erachter gekomen wat onze gasten graag op de kaart willen zien. Aan de authentieke Italiaanse manier van koken verandert niets. We werken altijd met verse en eerlijke gerechten."

Specialiseren
Da Tommaso wil zich onderscheiden van andere restaurants. Zo staan er geen pizza's op de kaart, maar wordt er gekozen voor onder andere echte Italiaanse vlees- en visgerechten en diverse pasta's. Thomas: "De Bistecca alla Fiorentina bijvoorbeeld, een beroemd Florentijnse biefstuk. Of een Italiaanse hamburger die enorm lekker is. We hebben verstand van Italiaans eten en staan garant voor lekkere producten. We specialiseren ons en kunnen daardoor ook een aantrekkelijke prijs aanbieden."

Lunch
Da Tommaso richt zich sinds kort ook op lunches. Tussen 11.30 en 14.00 uur kunnen mensen terecht voor een 'Italiaans werkmenu'. "In Italië is dit zeer populair en we hebben het aangepast aan de Nederlandse markt. Wekelijks hebben we een wisselend voorgerecht, vis of vlees en ook een dessert. Dat voor een bedrag van 11 euro. De avond hebben we goed voor elkaar en dat loopt lekker. Regelmatig zit het restaurant hier vol en krijgen we goede reacties van gasten. Nu focussen we ons ook op lunches en ook daar zijn de eerste reacties erg positief."

Wijn
Naast eten wordt er ook veel aandacht besteed aan drank. Bier is van het Italiaanse merk Peroni en er is een uitgebreide wijnkaart samengesteld. "De Italiaanse wijnen zijn heerlijk", aldus Yvonne. "Er is hier een ruim aanbod in diverse prijscategorieën. Een fles huiswijn is al verkrijgbaar vanaf 18,75 euro."

Peperstraat
De Peperstraat is opnieuw bestraat en heeft daardoor een frisse uitstraling gekregen. Een straat waar steeds meer horecagelegenheden zich vestigen en in trek is bij bezoekers. "De Peperstraat heeft een aanzuigende werking. Binnen hebben we gekozen voor een gemoedelijke en gezellige uitstraling." Da Tommaso richt zich op een brede doelgroep. "Voor een relaxte avond of een lunch is iedereen hier welkom."

Informatie
Da Tommaso opent woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur de deuren voor het diner en tussen 11.30 en 14.00 uur voor een lunch. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het restaurant. Telefonisch is het restaurant bereikbaar via (0412) 48 41 10. Voor eerste en tweede kerstdag zijn nog enkele tafels beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant