Tandarts Steenbergen.
Tandarts Steenbergen.

Tandarts Steenbergen in Oss van vele markten thuis

Zakelijk 3.289 keer gelezen

OSS | "Tandarts Steenbergen is een begrip in Oss." Aan het woord is Miranda Janssen, praktijkmanager van de tandartspraktijk aan de Medicijnstraat 120 in Oss. In 1980 ging de praktijk in Oss van start en in de daaropvolgende jaren is Tandarts Steenbergen uitgegroeid tot een bloeiende praktijk.

In 1979 begon Jan Steenbergen een eigen tandartspraktijk in Tilburg. Een jaar later startte hij ook in Oss, waar hij een kleine ruimte huurde aan de Burgwal. Zijn vrouw komt uit Oss en hij kreeg regelmatig de vraag of hij ook in die stad een praktijk wilde beginnen. "De eerste jaren heb ik er halve dagen gewerkt. Samen met een assistente begonnen we kleinschalig, maar het ging al snel zo goed dat we uit zijn gaan breiden. Ik vind het nog steeds een fijne stad om te werken."

Park Zwanenberg
De praktijk verhuisde van het Osse centrum naar de Hertogensingel en tien jaar later naar de Parallelweg. Begin januari 2016 werd de verhuizing naar Park Zwanenberg afgerond. De praktijk moest de Parallelweg verlaten omdat gezondheidszorg in die straat niet in het bestemmingplan van de gemeente paste. Het nieuwe onderkomen bevindt zich op de begane grond van een appartementengebouw nabij het Gezondheidscentrum en de Talentencampus. De verhuizing bleek niet alleen een verplichting te zijn, maar uiteindelijk ook erg goed voor de praktijk.

Technische snufjes
Het resultaat van de verhuizing is een moderne tandartspraktijk met tien behandelkamers die zijn voorzien van de laatste technische snufjes. "We zijn hartstikke tevreden met onze nieuwe locatie", aldus Janssen. "Het was te krap geworden in de Parallelweg en we konden niet goed meer voldoen aan de richtlijnen. Op deze plek konden we direct uitbreiden en door de extra behandelkamers onze wachtlijst wegwerken. Een ander voordeel is dat patiënten niet meer met de trap of traplift naar boven hoeven en dat de behandelkamers nu dichter bij elkaar liggen." Over technische snufjes gesproken: vanaf 1 april is er in de praktijk een splinternieuw röntgenapparaat. Janssen: "We kunnen op deze manier nog scherpere beelden maken."

Groei
Bij de praktijken in Tilburg en Oss werken zo'n 55 mensen. Nog steeds blijft de praktijk in Oss groeien. Vanaf 1 januari is Teun Dijkstra werkzaam in Oss. Hij richt zich onder andere op orthodontie. Ondanks de groei verandert volgens Janssen de gemoedelijkheid en de vertrouwde sfeer nooit. "Mensen worden hier gastvrij ontvangen en de lijntjes zijn kort. Als mensen vragen hebben, zijn de medewerkers direct aanspreekbaar." Als mensen pijnklachten hebben, hoeven ze bovendien niet lang te wachten. "We proberen een efficiënte behandeling zo gunstig en snel mogelijk te plannen. Om het mensen nog makkelijker te maken, zijn we naast onze vaste openingstijden ook op woensdagavond geopend."




Differentiaties
Tandarts Steenbergen doet er veel aan om up-to-date te blijven. Medewerkers worden regelmatig geschoold en ook wordt er meegegaan met technologische ontwikkelingen. De tandartspraktijk is van vele markten thuis. Steenbergen: "We richten ons op zoveel mogelijk facetten van de tandheelkunde." Zoals bijvoorbeeld op orthodontie. Jongeren en volwassenen konden al kiezen voor een onzichtbare beugel. Die is gemaakt van dun, transparant kunststof en niet te zien door anderen. Om de week doe je een nieuw setje bitjes in en zo komen je tanden in de gewenste positie. Bij Tandarts Steenbergen kunnen mensen ook kiezen voor de volledige blokjesbeugel.

Bruggen en kronen
Een ander voorbeeld van meerdere differentiaties onder één dak is het laboratorium waar bruggen en kronen worden gemaakt. "Bij veel andere praktijken wordt dit werk uitbesteed, maar wij voeren die werkzaamheden hier uit", aldus Janssen. "Als bijvoorbeeld de kleur aangepast moet worden, dan doen we dat ter plekke."

Goodwill
Steenbergen en Janssen zien de toekomst positief tegemoet. "We blijven zo goed mogelijk ons best doen voor de mensen. Daardoor hebben we een bepaalde goodwill gekweekt", aldus Steenbergen. "Wij doen alles voor je lach."

Informatie
Tandarts Steenbergen is gevestigd aan de Medicijnstraat 120 in Oss. Bereikbaar via telefoonnummer (0412) 63 97 22, e-mailadres info@tandarts-steenbergen.nl, kijk op de Facebook-pagina van Tandarts Steenbergen of de website www.tandarts-steenbergen.nl. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de praktijk.

Geworteld
Klik hier voor alle verhalen van 'Geworteld in uw regio'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant