V.l.n.r: Ria Bosch - Van Erp en vaste medewerkers Ans en Riëtte. (Foto: Rien van Wanrooij)
V.l.n.r: Ria Bosch - Van Erp en vaste medewerkers Ans en Riëtte. (Foto: Rien van Wanrooij) Foto: Rien van Wanrooij.

'Ik ga de gezellige drukte en klanten missen'

Zakelijk 4.435 keer gelezen

GEFFEN | 42 jaar was Ria Bosch – van Erp samen met haar man Piet de trotse eigenaar van warenhuis Bosch - van Erp. Vorig jaar moest ze afscheid nemen van haar man Piet en binnenkort ook van haar zaak. Begin mei sluit het warenhuis aan de Kerkstraat in Geffen haar deuren na decennialang een vertrouwd gezicht te zijn geweest van het dorp.

Piet en Ria namen de zaak 42 jaar geleden over van de ouders van Ria. Ze runden de zaak oorspronkelijk onder de naam Novalux totdat ze hun eigen naam Bosch – van Erp er aan verbonden. In het warenhuis is van alles te koop. Van huishoudelijke - en elektrische artikelen tot speelgoed, schrijfwaren, sjaals en sieraden. Ria vertelt dat ze altijd met veel plezier in de winkel stond. Vooral het contact met klanten vindt ze leuk. "Dat ga ik echt missen; de gezellige drukte in de winkel en het contact met de mensen", zegt ze. Ook deze ochtend is ze druk in de weer met het helpen en adviseren van hen. Dit doet ze niet alleen, maar samen met vaste medewerkers Riëtte en Ans. Riëtte viert op 1 maart nog haar zilveren jubileum bij Bosch – Van Erp.

Piet
Piet deed de administratie en was ook steevast in de zaak te vinden. Zeven jaar geleden begon het stel met het regelen van de overname van de zaak. De kinderen hadden geen interesse en andere gegadigden hadden niet de middelen om het rond te krijgen. Piet werd in 2015 ziek. Ondanks dat hij in 2016 gezond werd verklaard, keerde de ziekte terug. "In die tijd hebben we veel steun gehad van familie, vrienden en klanten", vertelt Ria. Op 7 april 2017 moest ze afscheid nemen van Piet.

Dorpswinkeltje
Ria ervaart een groot gemis, dat straks nog groter wordt als de winkel sluit. Ze koestert de wens om met een klein dorpswinkeltje door te gaan in Geffen. "Wellicht een paar dagen. Dan hebben we toch nog een dorpswinkel. Jongeren bestellen tegenwoordig veel via internet, maar zullen eveneens misgrijpen op de winkel om de hoek." De streefdatum om het warenhuis te sluiten is 1 mei. Het pand is al verkocht. Tot die tijd is iedereen van harte welkom de winkelwaren op de kop te tikken voor een mooie prijs. Ria wil graag namens de kinderen en vaste medewerkers Ans en Riëtte alle klanten bedanken voor hun jarenlange vertrouwen en steun.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant