De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers.

'Een vlaai saai? De vlaaien in onze winkels zeker niet!'

Zakelijk 630 keer gelezen

'De naam Limburgse vlaai is voor iedereen een bekend begrip. En het is waar, Limburgse vlaai van de Limburgse bakkers zijn in de meeste gevallen fantastisch lekker. Een vlaai eten is in Limburg ook bijna een manier van leven. Onmisbaar!

Waar wij al snel vinden dat een vlaai in tien punten een 'mooie punt' is, kunnen Limburgers ons meewarig aankijken. Uit diezelfde vlaai snijden zij met gemak zes of acht punten. Dan heb je voor de hele dag genoeg gegeten. Mijn vader had veel Limburgse bakkersvrienden en mijn vader zou mijn vader niet zijn als hij dan niet de beste Limburgse vlaai van Brabant zou willen bakken. Ja, hij wilde altijd het beste, het lekkerste bakken. En daar heeft hij veel tijd in gestoken, zoals in alles wat er uit onze ovens komt. Zijn credo 'het moet verrekte lekker zijn anders komt het de winkel niet in' is daardoor ook ons credo. De Limburgse vlaai is bij ons 'die vlaai met die ruitjes'. Geen abrikozenmoes, kersenmoes of appelmoes… Nee, hele kersen, stukken abrikoos en stukjes appel. Allemaal heerlijk op smaak gemaakt en waardoor je een punt op je bord hebt waar de kersen smeuïg 'uitlopen'. Om je vingers bij af te likken. Dat geldt ook voor onze bavaroisvlaaien. Toppers om te trakteren op verjaardag of op je werk. Een vlaai saai? De onze zeker niet, dat zijn stuk voor stuk fluweelzachte mousses met vruchten die wij zelf koken. Daar maken we dan in combinatie met luchtige slagroom een mousse van. Zo is onze perenvlaai al wel veertig jaar een topper in ons assortiment. De brosse wenerbodem met onze zelfgekookte banketbakkersroom maakt de vlaai af. U zult in onze vitrines van De bakkers Lamers weer diverse nieuwe smaken vlaai aantreffen en ook in kleine formaten. Dat is echt leuk trakteren!'

Lizzy Lamers Green,
De bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant