Het team van Formido Oss in Praxis-kleding.
Het team van Formido Oss in Praxis-kleding.

Formido begin juni omgetoverd tot Praxis Ussen

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | De vestigingen van Formido gaan in 2019 volledig over in Praxis. Eigenaar Maxeda heeft besloten om te stoppen met de formule Formido. In Oss wordt de overstap in juni van dit jaar al gemaakt. "Wij hebben besloten om snel de overstap te maken", aldus Formido-vestigingsmanager Pascal de Louw.

Op het moment dat we De Louw spreken, wordt er hard gewerkt om de eerste verdieping een facelift te geven. "Er komt bijvoorbeeld een nieuwe vloer, het plafond is aangepakt en alles wordt opgefrist. Op een groot gedeelte van de verdieping komen de tuinmeubelen en alles op barbecuegebied te staan. Maar boven komen ook onder andere de deuren en de kasten te staan. Beneden gaan er ook de nodige dingen veranderen. Zo komt er 140 meter extra aan stellingen." Ook de buitenkant van het pand krijgt een opknapbeurt en de Formido-kleuren worden voor de kleuren van Praxis ingeruild. De gemeente Oss pakt de openbare ruimte aan, waarvoor onlangs meerdere bomen zijn weggehaald.

Typische Formido-producten
Praxis en Formido hebben op diverse vlakken een ander assortiment, maar klanten hoeven niet bang te zijn dat de 'oude vertrouwde artikelen' zullen verdwijnen. "We vinden het belangrijk dat de typische Formido-artikelen blijven. Bijvoorbeeld op het gebied van losse ijzerwaren zijn we erg populair. En wat te denken van onze (maatwerk)kasten, ruime aanbod aan elektra en uitgebreide verfafdeling met onder andere Wijzonol. Dit gaat zeker niet verdwijnen." Hij vervolgt: "Beide vestigingen gaan elkaar perfect aanvullen. We hopen dat de klanten van Formido ook de weg naar Praxis Ussen weten te vinden."
Formido-klanten hoeven ook niet bang te zijn dat er allemaal nieuwe medewerkers in de bouwmarkt aan de Venusstraat 10 staan. "Alle vertrouwde gezichten maken de overstap naar Praxis. Bij andere Praxis-vestigingen worden ze ingewerkt, aangezien er bijvoorbeeld qua automatisering toch wat andere dingen gaan veranderen."

Veiligheid
Met de overgang naar Praxis wordt er ook flink geïnvesteerd in de veiligheid. "We zetten in op het tegengaan van winkeldiefstal. Zo komen er bijvoorbeeld nieuwe alarmpoortjes en nog veel meer maatregelen."

Acties
Er zijn bij Formido regelmatig zeer interessante acties. Zo krijgen klanten tot en met zondag 15 april 30 procent korting op bijna de gehele op de voorraad. Begin juni zal Formido van der Leest omgetoverd zijn tot Praxis Ussen.

Meer berichten