De 'chocolade pecan taart'.
De 'chocolade pecan taart'.

Derde prijs voor Patisserie Chocolaterie Christian

Zakelijk 1.258 keer gelezen

LEERDAM | Feest in Oss. Onlangs is bekendgemaakt dat Christian Chocolaterie en Patisserie Oss de derde prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Gilde van de Betere Banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. Christians 'chocolade pecan taart' was goed voor brons.

Tijdens de algemene ledenvergadering konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk, een nieuw innoverend patisserieproduct inleveren. In totaal hebben zo'n zestig banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, onder leiding van Stan de Kuiper, voormalig eigenaar van Banketbakkerij Blommestein in Amsterdam, sprak van een hoog niveau. De Kuiper: "De chocolade pecan taart van Christian sprong er tussenuit. Het product heeft de perfecte verhouding tussen een heerlijke chocoladesmaak en tijdens het proeven komt een heerlijke pecansmaak naar boven. Daarnaast zag de taart er schitterend uit. Kortom een patisserieproduct waarvan je moet blijven smullen." Over de algehele kwaliteit was de jury goed te spreken: "De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar." De hoofdprijs van deze landelijke wedstrijd is gewonnen door Banketbakkerij Stoffer in Delft en Banketbakkerij Krijn Verdoes uit Katwijk werd tweede.

Wedstrijd
Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant