De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers.

'Fantastische broden om een BBQ compleet te maken'

Zakelijk 447 keer gelezen

'Met de heerlijke temperaturen van vorige week nog in gedachten schrijf ik deze column met een zomers tintje. Want wat is het toch heerlijk als het zonnetje zo schijnt. Persoonlijk hoeft het voor mij niet boven de 25 graden uit te gaan. Het zal wel liggen aan het feit dat ik altijd in die hete bakkerij sta.

En wat eten we dan met deze zomerse temperaturen hè? Want iedereen gaat toch wel een beetje anders eten en drinken als het zonnetje erbij komt. Meer zin in salades, meer zin in verfrissende drankjes, meer zin in BBQ en meteen meer zin om lekker veel buiten te zijn. Dus natuurlijk hebben wij dan de meest fantastische broden om elk feestje of BBQ compleet te maken. Klassiekers als de focaccia met tomaat, knoflook en zeezout of de Brabander Breker, een donker meergranen met oude Drielse kaas en mosterd. Maar natuurlijk ook nieuwe aanvullingen zoals nu ons aspergebrood en Pesto Borrelbrood zijn fantastisch om heerlijke gerechten mee te maken of de BBQ compleet te maken. En deze broden zijn ook zo makkelijk om er een maaltijdgerecht van te maken. Snij bijvoorbeeld eens een focaccia doormidden, insmeren met bijvoorbeeld wat pesto, wat sla erop, gebakken stukjes kip, knoflooksaus en eventjes de oven in. Lekkere frisse salade erbij en klaar is Kees. En zo zijn er natuurlijk vele varianten puur naar eigen smaak in te vullen.

Waar ik van hou? BBQ ook, heerlijk stukje vlees, salade en natuurlijk vele soorten brood. Maar ja, moet altijd opletten dat ik me niet al vol eet aan dat lekkere brood met dippers. U zult het vast wel herkennen. Enne…voor mij graag een Corona met dat warme weer. Heerlijk!
Laat de zomer maar komen.'


Lizzy Lamers-Green,
de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant